Urpo Sivula palaa VaLePan hakkuriksi ja Oulusta siirtyvä Eetu Pennanen istutetaan liberoksi – Saksasta tulee yli kaksimetrinen yleispelaaja

Sastamalaan on rakennettu taas kerran mestaruudesta kamppaileva joukkue.

Hakkuri Urpo Sivula (vas.) palaa tuttuun paikkaan. Eetu Pennanen isännöi tästä eteenpäin VaLePan takakenttää.

2.6. 17:15

Sastamala

Vammalan Lentopallo lähtee metsästämään kuudetta peräkkäistä Suomen mestaruutta erittäin vahvalla joukkueella.

Sastamalan ylpeys on vahvistanut rivejänsä tutulla hakkurilla Urpo Sivulalla, liberon rooliin siirtyvällä Eetu Pennasella, saksalaisella yleispelaajalla Ben-Simon Boninilla ja nuorten maajoukkuemiehellä Jiri Leinosella.

Sivula, 34, pelasi VaLePassa jo kaudet 2015–19. Jakso huipentui kolmeen Suomen mestaruuteen ja Mestarien liigan lohkopeleihin. Sen jälkeen maajoukkueesta vetäytynyt hakkuri takoi palloa kolme kautta Akaa-Volleyssa.

Pennanen, 28, vaihtoi roolia sopivaan aikaan VaLePan tarpeita ajatellen. Savonlinnan kasvatti ehti urakoida yleispelaajan roolissa Saimaa Volleyn, Riennon, Ettan ja Akaa-Volleyn liigaryhmissä. VaLePa tarvitsi uuden liberon, kun edelliskausien luottomies Risto Ruohola lähti Turkuun opiskelemaan.

Bonin, 19, on rakentanut pohjansa saksalaisessa suurseurassa Friedrichshafenissa. Peräti 201-senttinen laituri kuului viime kaudella edustusjoukkueen vahvuuteen ja sai peliminuutteja myös Mestarien liigassa. Bonin kävi esittäytymässä tiistaina VaLePan harjoituksissa.

Leinonen, 18, on kuuluisaa lentopallosukua. Yleispelaajan isoveli Miro pelaa Hurrikaanissa. Isä Sami pelasi aikoinaan lähes 500 liigaottelua ja kävi myös VaLePassa. Isoisä Olavi oli Suomen ensimmäinen lentopalloammattilainen ulkomailla.

Tiistaina varmistui myös Sakari Mäkisen jatko VaLePassa. Maajoukkueen ykköshahmoksi nousseen laiturin sopimuksessa oli ulkomaan pykälä toukokuun loppuun asti.

Vastaava pykälä on vielä Jiri Hännisen ja Severi Savonsalmen sopimuksissa. Suomeen jäädessään he pelaavat VaLePassa.

Passarit Mikko Esko ja Joel Laakso, sentteri Mikko Karjarinta ja laituri Raivis Oiguss jatkavat Janne Kangaskokon luotsaamassa joukkueessa.

Saksalaislupaus Ben-Simon Bonin kävi tutustumassa paikkoihin tiistaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut