Pyrinnön korkeuslupaus ihmeissään ongelmistaan: ”Ei ole kovin kivaa tällä hetkellä mikään osapuoli tässä hommassa”

Daniel Kosonen hyppäsi talvella ennätyksensä, mutta viimeiset viikot ovat olleet vaikeita. Urho Kujanpää onnistui seiväspaikalla, kun tuulet olivat Ratinassa kerrankin kohdillaan. Aaron Kangas voitti tasaisen moukarikisan, satasella juostiin ennätyksiä.

Daniel Kosonen jäi tulokseen 209 Tampereen GP-kisassa.

1.6. 20:22 | Päivitetty 1.6. 21:14

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön korkeushyppylahjakkuus Daniel Kosonen poistui nopeasti Ratinan katsomon puolelle yleisurheilun GP-illan miesten korkeuskisan jälkeen.

Kosonen jäi tulokseen 209, eikä hyppääjää juuri naurattanut.

”Pakko sanoa, että ei yllättänyt yhtään”, Kosonen sanoi seuratessa illan muita tapahtumia.

Lippis oli syvällä päässä.

”En vain yksinkertaisesti ole tällä hetkellä kunnossa. Jaloissa ei tunnu olevan yhtään mitään annettavaa ja tekniikka on jotain, mitä ei ole koskaan ollut. Viimeiset kaksi, kolme viikkoa ovat olleet harjoituksissa ihan p.......ä. Olen vain joutunut taistelemaan joka sekunnin läpi”, Kosonen sanoi.

Kososen leirissä on arvioitu yhdeksi syyksi hermostollista väsymystä.

”Se voi olla. Nyt tilanne ei ehkä ole enää niin paha kuin pari viikkoa sitten, kun oli yleistäkin väsymystä. Tänään jalat tuntuivat vähän paremmalta, mutta kisan mittaan huonommalta ja huonommalta koko ajan.”

Kosonen ylitti 204 ensimmäisellään, 209 meni toisella, mutta 214 jäi ylittämättä. Ylitys ei ollut edes lähellä.

”Vahvuuteni on ollut se, että jaksan. Nyt tuntuu, etten jaksa yhtään. Alkuverryttelyssä menee ihan hyvin, mutta kun kisa alkaa, niin tuntuu, että jaloissa ei ole mitään. Ei ole kovin kivaa tällä hetkellä mikään osapuoli tässä hommassa.”

Kosonen arvioi, että ehkä hän on harjoitellut liikaa väärään aikaan.

Pyörivä tuuli toi oman haasteensa Ratinan stadionilla, mutta sen piikkiin Kosonen ei tulostaan pannut.

”Ei se tässä lajissa kauhean paha ole. Hyppäsin viikonloppuna kaatosateessa paremmin.”

Hän kisasi tulevassa EM-kisakaupungissa Münchenissä ja ylitti 212. Talvikaudella Kosonen, 21, hyppäsi ennätyksenä 222.

Pyrinnön hyppääjän kilpailutahti jatkuu tiiviinä ainakin kesäkuun, sillä tavoitteena on päästä EM-kisoihin.

”Rankingkisoilla ei ole juuri väliä, jos tulokset ovat tätä luokkaa ja mies on tällaisessa kunnossa. Nyt ei olisi aikaa tuhlata alkukesää tällaiseen hakemiseen. Täytyy vain koettaa kerätä itsensä.”

Miesten korkeuskisan voitti kautensa avannut Arttu Mattila, joka ylitti 214.

Kujanpää onnistui

Urho Kujanpää voitti seiväskisan tuloksella 548.

Seiväshyppypaikalla nähtiin huomattavasti iloisempia tamperelaisilmeitä. Pyrinnön Urho Kujanpää voitti kauden parhaallaan 548. Kisa jättikin hyvän maun hyppääjälle taustaan nähden.

”Harjoitukset eivät ole menneet parhaalla tavalla, ja hyppäsin nyt vasta toisen kerran pihalla, kun treenejäkään ei ole päässyt tekemään ulkona”, Kujanpää sanoi.

Kujanpää luonnehti suorituksiaan vielä hieman pehmeiksi ja tehottomiksi. Kujanpää vaihtoi korkeuteen 560 jäykemmän seipään, mutta rima tuli alas.

”Tekniikka ei ole vielä niin varmaa kuin se toivottavasti on muutaman kisan jälkeen.”

Tuuli vaikeutti hyppäämistä myös seiväspaikalla.

”Se pyöri tosi paljon, mutta tuli pääasiassa selän puolelta. Siinä tuli aina rakoja, että pääsi suhteellisen hyviin myötäisiin hyppäämään.”

Ratinan stadion ei ole mikään seiväshyppääjän paratiisi tuulien puolesta.

”Tämä on sellainen myrskykattila, ei oikein tiedä, milloin pitäisi lähteä hyppäämään. Mutta Kalevan kisoissa ja täällä sattui hyvät tuulet ja oli lämmintäkin. Se näkyi heti tulostasossa”, Kujanpää sanoi.

Satasella ennätysvauhtia

Aaron Kangas voitti tasaisen miesten moukarikisan.

Miesten moukarikausi on käynnistynyt tasaisesti, mutta kansainväliset huipputulokset ovat vielä antaneet odottaa. Näin kävi myös Tampereella. Kärkinelikko mahtui vajaan kahden metrin sisään toisistaan.

Voiton vei nyt Aaron Kangas tuloksella 72,97. Toinen oli Tuomas Seppänen, kolmas Henri Liipola ja neljäs Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola. Jaakkola heitti 71,07.

Jaakkola on lisännyt suoritukseensa neljännen pyörähdyksen. Se on näkynyt vielä ailahteluna heitoissa. Keskiviikkona tilastoihin jäi kolme ruksia.

Ilta päättyi komeaan miesten sadan metrin kisaan. Santeri Örn voitti ennätyksellään 10,36. Polvijärveltä kotoisin oleva Örn, 22, paransi ennätystään sekunnin sadasosan. Myös toiseksi tullut Porvoon Viktor Thor (10,47) juoksi ennätyksenä. Oskari Lehtonen (10,55) jätettiin kolmanneksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut