Ruotsin hiihtomaajoukkueelle suuri takaisku, kun tähtikaksikko jää pois: ”Isku vasten kasvoja”

Ruotsalaismedia syyttää Karlssonin ja Dahlqvistin menettämisestä hiihtoliittoa, joka on jämähtänyt 80-luvulle.

Frida Karlsson lähti kävelemään Ruotsin maajoukkueesta.

1.6. 14:40

Hiihtotähdet Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist pudottivat maanantaina uutispommin, kun he ilmoittivat jäävänsä sivuun Ruotsin maajoukkueen toiminnasta. Samaan ratkaisuun oli päätynyt jo aiemmin sprintteri Linn Svahn.

Aftonbladetin mukaan Karlssonin ja Dahlqvistin päätös johtui heidän haluttomuudestaan osallistua maajoukkueen järjestämille leireille harjoituskaudella. Heitä ei myöskään miellyttänyt tapa, jolla asiasta neuvoteltiin.

Karlsson ja Dahlqvist haluavat panostaa omatoimiseen harjoitteluun. Ruotsin maajoukkueen johtajan Lars Öbergin mukaan kaksikolle tarjottiin mahdollisuutta tuoda leireille omat henkilökohtaiset valmentajansa, mutta sekään ei saanut heitä suostumaan.

”Heidän ärsyyntymisensä on voimistunut ajan myötä, ja on esitetty väitteitä, että maksamme hiihtäjille liian vähän ja asetamme heille liikaa kaupallisia vaatimuksia”, Öberg sanoi Aftonbladetin mukaan.

Ruotsalaislehdistö täyttyi shokkiuutisen jälkeen hämmentyneistä kommenteista. Aftonbladetin Kristoffer Bergström ei uskonut, että ero on voinut tapahtua rauhanomaisesti.

”’Ei muistella pahalla.’ Niin molemmat osapuolet sanovat, mutta kaikki ymmärtävät, että se on valetta”, Bergström kirjoitti.

Expressenin Tomas Petterssonin mukaan Ruotsin maajoukkueen toiminta on jämähtänyt 80-luvulle, sillä urheilijoiden yksilöllisiä tarpeita ja mieltymyksiä ei oteta huomioon.

”Jo Linn Svahnin päätös oli isku vasten kasvoja Ruotsin hiihtoliitolle. Karlssonin ja Dahlqvistin ilmoituksen jälkeen liiton toimintamalli laskee pian lukua”, Pettersson sanaili.

Karlsson ja Dahlqvist hiihtävät talvella Ruotsin väreissä, vaikka eivät osallistukaan maajoukkueen muuhun toimintaan. Hiihdon MM-kisat kilpaillaan helmikuussa Slovenian Planicassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut