Classicin naisten joukkue valmis tulevalle liigakaudelle – Kooveen avainpelaajat vaihtavat leiriä

Classic vahvistuu tulevalle kaudelle useilla Kooveen viime kauden pelaajilla.

Maajoukkueen vakiopelaajaksi noussut Elli Kylmäluoma (26) siirtyy Kooveesta Classiciin. Kuva lokakuussa Ideaparkissa pelatusta Ruotsi-ottelusta.

30.5. 19:06

Aamulehti

Pelaajasopimuksia viime aikoina tasaisesti julkaisseen Classicin naisten salibandyliigan joukkueen pelaajisto on nyt valmis tulevaan kauteen.

”Tavoitteena on ottaa seuraava askel eteenpäin urheilullisesti ja ammattimaistaa toimintaa kokonaisvaltaisesti. Määränpäänä on tulevaisuudessa palata jälleen takaisin Euroopan huipulle”, Classicin tiedotteessa todetaan.

Viime kaudella Classic sijoittui neljänneksi. Se hävisi välieräsarjan Porvoon Salibandyseuralle ja pronssiottelun Eräviikingeille. Mestaruuden voitti Turun Palloseura.

Joukkueen runko pysyy hyvin kasassa. Kenties merkittävimmät vahvistukset tulevat Tampereen sisältä, sillä Kooveen kaksi parasta pisteidentekijää, Elli Kylmäluoma ja Veera Vilenius, siirtyvät Classicin riveihin.

Kylmäluoma, 20, kuului viime vuoden MM-hopeajoukkueeseen. Myös Vilenius, 22, valittiin viimeisimmälle maajoukkueleirille.

Lue lisää: Kun Elli Kylmäluoman piti tehdä lajivalinta, pienessä kylässä ei ollut kuin kaksi vaihtoehtoa – nuori lupaus tietää, mistä hyvä yhteishenki syntyy

Päävalmentajaksi nousee Jarkko Rinne, joka valmensi viime kaudella seuran T18-juniorijoukkuetta. Rinne, 42, on valmentanut Classicin tyttöjunioreita lähes vuosikymmenen ajan.

Myös Classicin maalivahtiosasto muuttuu täysin. Kooveesta tullut Noora Laakso ja Steelersistä siirtynyt Juulia Kataja kuuluvat molemmat maajoukkueen rinkiin.

Lue lisää: Classicin naisten liigajoukkue vahvistuu maajoukkueen rinkiin kuuluvilla maalivahdeilla

Fakta

Classic kaudella 2022–2023

Maalivahdit

2 Noora Laakso

24 Juulia Kataja

71 Julia Saarinen

Kenttäpelaajat

5 Jenni Torkki

6 Hanna Pukero

8 Alma Laitila

10 Suvi Hämäläinen

12 Lotta Purhonen

14 Sofia Lappalainen

16 Ida Kattilakoski

17 Kristiina Kauppila

18 Julia Woivalin

19 Johanna Homi

20 Sofia Lahti

23 Meri Jokinen

26 Elli Kylmäluoma

29 Sofia Sinkko

31 Veera Vilenius

64 Natalia Pitkäkangas

81 Annu Selinummi

92 Meri Mäkinen

94 Alisa Pöllänen

Päävalmentaja: Jarkko Rinne

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut