Kun Suomi pysähtyi televisioiden ääreen – MM-loppuottelun katsojaluvuissa iso harppaus kultaiseen olympiafinaaliin

Suomalaiset pysähtyivät sunnuntaina jännittämään kiekkofinaalia.

Punavalo syttyi Suomen maalin merkiksi neljästi. Suomalaiset seurasivat MM-finaalia sankoin joukoin.

30.5. 15:40

Suomen ja Kanadan välistä jääkiekon MM-kisojen finaaliottelua seurasi tv:n välityksellä sunnuntaina 3,03 miljoonaa suomalaista, tiedottaa MTV.

Keskikatsojamäärä MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä 2,35 miljoonaa. Ottelu on MTV:n mukaan vuoden katsotuin ohjelma.

Parhaimmillaan sunnuntain ottelun keskikatsojamäärä nousi lähes 2,6 miljoonaan ja katseluosuus yli 90 prosenttiin, kun tv:n äärelle keräännyttiin jännittämään ottelun ratkaisuhetkiä kello 22.15–22.45 välillä.

MM-jääkiekon mitalipeliviikonloppu dominoi Finnpanelin viikon katsotuimpien lähetysten listaa. Kymmenestä katsotuimmasta lähetyksestä seitsemän on jääkiekkolähetyksiä.

MM-jääkiekkolähetykset olivat jo aiemmin keränneet huimia katsojalukuja. Suomen alkulohko-ottelua USA:ta vastaan seurasi 2,3 miljoonaa suomalaista ja viime torstain Slovakia-puolivälierää yli 2,3 miljoonaa henkilöä. Puolivälierän keskikatsojamäärä oli 1,7 miljoonaa.

Finaaliottelu nousi myös kaikkien aikojen toiseksi katsotuimmaksi jääkiekon MM-otteluksi Suomessa. Ainoastaan vuonna 2019 Kanadaa vastaan pelattu ottelu keräsi hieman suuremman yleisön. Sen keskikatsojamäärä oli 2,4 miljoonaa.

MM-finaali pesi luvuissa helmikuussa niin ikään kultatunnelmiin päättyneen Pekingin olympiafinaalin täysin. Aamuvarhain kello 6.10 alkanutta olympiafinaalia seurasi pelin välittäneellä TV5:llä 1,2 miljoonaa suomalaista ja lähetyksen tavoittavuus oli tuolloin hieman yli kaksi miljoonaa katsojaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut