Leijona-kapteeni Valtteri Filppula kuvaili ryhmäänsä tunteikkaasti: ”Tämä on yksi hienoimmista joukkueista”

Vielä syksyllä Filppulalla ei ollut ajatustakaan, mitä kevät voisi tuoda tullessaan.

Valtteri Filppula sai nostaa hienon kauden päätteeksi MM-pokaalin.

30.5. 11:00

Vielä syksyllä ennen marraskuista jääkiekon kotiturnausta Valtteri Filppula ei voinut kuvitellakaan, mitä kevät toisi tullessaan.

Siitä tuli kolmen kullan kevät. Ensin syntyi perheeseen esikoisvauva, sitten Filppula johti Leijonat olympiakultaan ja vihdoin kotona pelatussa MM-turnauksessa maailmanmestariksi.

Lue lisää: Valtteri Filppula teki historiaa – mukaan ensimmäisenä suomalaisena arvostettuun kultaklubiin

Lue lisää: Valtteri Filppula koki ikimuistoisen hetken ennen kuin lähti voittamaan olympiakultaa, nyt puuttuu yksi kolmesta suuresta mestaruudesta: ”Olisihan se hienoa päästä kultaklubiin”

”Upea fiilis ja hieno joukkue silloin, kun kaikki menee nappiin. Uskomaton fiilis ja hienoa, että olen saanut olla tällaisen jengin kapteenina”, Filppula sanoi sylissään raskas MM-pokaali.

MM-kulta liitti Filppulan myös harvinaiseen kolmen kullan kerhoon, joka vaatii maailmanmestaruuden lisäksi olympiavoiton ja NHL:n Stanley Cup -mestaruuden.

Filppula myönsi, että hienoa päästä, mutta pyöritteli sanansa vähän laveammin.

”Päällimmäisenä on mielessä, että tämän ryhmän kanssa voitettiin tämä. Se tarkoittaa vain sitä, että olen saanut olla onnekas ja olla mukana hyvissä joukkueissa.”

Yli tuhannen NHL-ottelun jälkeen Filppula siirtyi täksi päättyneeksi kaudeksi Sveitsin liigaan Geneveen. Alkoi näyttää, että uran suuret hetket olisivat takana.

Vaikutelma oli täysin väärä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi Filppulan marraskuun Karjala-turnaukseen. Vielä silloin näytti siltä, että NHL-pelaajat lähtisivät Pekingiin.

Jos niin olisi käynyt, on epäselvää, olisiko Filppula mahtunut mukaan? Mahdollisesti.

NHL vetäytyi Pekingistä, alkoi Filppulan ja suomalaisen kiekkoilun riemukulku.

”En edes ajatellut, että tuli olympialaisia tai tätä. Uskomatonta, miten kaikki meni paikalleen.”

”Tämä on yksi hienoimmista joukkueista, jossa olen saanut olla mukana. Kyllä siihen vähän onneakin vaaditaan, että saa olla mukana.”

Filppula huomasi Kanada-ottelun lopussa uuden piirteen itsessään. Hän jännitti vaihtopenkillä, vaikkei yleensä jännitä pelin aikana.

”Itsekin yllätyin, että jännitti niin paljon.”

Kotiturnauksen kultaan päättyy myös Filppulan maajoukkueura.

”Kyllä tämä varmaan ainakin aika lähellä on sitä. En ole varmaa päätöstä tehnyt, mutta en usko, että niitä [maaotteluita] hirveän monta tulee.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut