Viialan uudessa liikuntahallissa voittavat kaikki: Suomen lentismaajoukkue, kaupunki ja koululaiset: ”On äärettömän hienoa, että olemme saaneet tällaisen areenan”

VaLePan laitamies Sakari Mäkinen loisti Unkari-ottelussa Akaa uudessa liikuntahallissa.

28.5. 22:06

Akaa

Viialan uusi liikuntahalli Akaassa kelpaa oivaksi esimerkiksi, kuinka vaatimattomasta alusta voi versoa uusia kokonaisuuksia, eikä rakentaminen ei pysähdy Akaassa tähän. Vuoden päästä liikuntahallin palveluja voivat hyödyntää uuden yhtenäiskoulun oppilaat.

Akaan hallia näyttävimmin hyödyntää juuri nyt lentopalloilu. Siitä yksittäisenä huippuna erottui lauantaina Suomen miesten maajoukkue, joka kukisti Euroopan Hopeisen liigan pelissä Unkarin näyttävästi 3–0 (25–20, 25–17, 25–16) 996 katsojan edessä.

Suomi piti tasonsa, kuten Euroopan rankingin sijalla 12 olevalta sopi odottaakin. Unkari on saman rankingin sijalla 34.

Uuden liikuntahallin arvoa Akaan vetovoimatekijänä ilmentää parhaiten katsojalukujen selkeä nousu.

Toijalan Monarin katsomotilat yli kaksinkertaistuvat Viialassa, jopa 1500 silmäpariin.

Panospeliä Akaan hallin avausottelusta ei tullut, koska Suomi ja Unkari iskevät molemmat palloa Hopeisen liigan Final Four -tapahtumassa 18.-19. kesäkuuta Budapestissa.

Final Fourin pitäisi viimeistään olla alku uuden suomalaisen pelaajapolven rynnistykselle kansainvälisillä kentillä. Jo elokuussa Suomi pelaa koti- ja vieraskentällä EM-karsintaottelut Itävaltaa ja Latviaa vastaan.

Ne ovat todellinen testi maajoukkueelle.

Akaa-Volleyn taustavoimista erottuu yli 20 vuotta sitkeästi lajissa urakoinut Risto Lahti. Miesten liigajoukkue Akaa-Volley täytti viime vuonna 10 kymmenen ja perusseura A-Volley 30 vuotta.

”Akaan junioritoiminnalle uudella liikuntahallilla on suuri merkitys”, Lahti kiteyttää.

Akaassa ensimmäisenä lajissaan järjestetty maaottelu oli iso kiitos Akaa-Volleyn talkooväelle, yhteistyökumppaneille ja yksityisille ihmisille tuesta seuralle koronapandemian aikana.

Akaa-Volleyn fanit ovat saaneet ympäri Suomea tunnustusta oman joukkueen rehdistä kannustuksesta. Kannustajien johtajaksi voi nimetä Mika Paloluoman.

”Risto Lahti sai innostumaan asiasta, kun kävin ilmeisen aktiivisesti Ykkössarjan peleissä”, Paloluoma täsmentää.

Paloluoma on seurannut useiden muiden fanien tavoin suosikkijoukkueensa otteita myös monissa vierasotteluissa.

”Minusta on äärettömän hienoa, että olemme saaneet tällaisen areenan.”

Syytä ei ole enää jossitella siitä, oliko areenalle oikea paikka Viialassa vai Toijalassa”.

Akaa-Volleyn Voitto Köykkä, 22, pelasi vielä lauantaina kotikentällään. Ensi kaudella hän nostelee palloja Saksan Bundesliigan Giesenissä.

”Tulossa on tiukka kesä. Kun Lauri Kerminenkin tulee mukaan maajoukkuerinkiin, kilpailu vain kiristyy pelipaikalla”, mainiosti syöttöjä vastaanottanut Köykkä tuumasi.

Suomen 14 pelaajan ryhmässä loisti lauantaina VaLePan laitamies Sakari Mäkinen saldolla 21 pistettä/ +19. Esitykseen mahtui vain kaksi vastaanottovirhettä.

”En muista koska olisin pelannut yhtä vähillä virheillä maaottelua, Mäkinen myhäili.

Fakta

Monen lajin halli

Liikuntahallin ja koulun liikuntatilojen kustannusarvio on melkein 7,7 miljoonaa euroa.

Yhtenäiskoulun kustannusarvio aleni 3,5 miljoonalla eurolla, koska koululle ei tehty erikseen liikuntatiloja Viialan uusi yhtenäiskoulu saa liikuntahallista liikuntatilat, jotka yhtenäiskoululta ovat puuttuneet vuodesta 2018 lähtien.

Hallin ja liikuntatilojen koko on yhteensä 3 600 neliötä. Liikuntahallissa on 1 200 neliön pallokenttä muun muassa lentopalloa, salibandya ja futsalia varten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut