Rakastettu Marko Anttila yritti ohjata suomalaisfanien huomion Miro Heiskaseen, mutta epäonnistui – Leijonien toinen NHL-tähti: ”Voi Mörkö, minkä teit!”

Marko Anttila yritti kaikin keinoin nostaa Miro Heiskasen kirkkaimpaan valokeilaan. Esa Lindell repesi, kun kansa alkoi siitä huolimatta huutaa ”Mörköä”.

Marko Anttila liiskasi Yhdysvaltojen Andrew Peeken kahdesti laitaan avauserässä.

28.5. 19:03

”Voihan Mörkö, katso minkä taas teit!” tuumi puolustaja Esa Lindell ja hymyili onnellisesti, kun Suomi luisteli kunniakierroksella voitokkaan USA-välierän (4–3) jälkeen.

Lindell koputti Marko Anttilaa ja viittoili katsomoon, joka ei huutanut kuin hetken Suomea, ennen kuin se vaihtui äänekkääseen ”Mörko, Mörkö, Mörkö” -kannustukseen.

”Esa vähän kuittaili, että ’kuuntele nyt tuota’. En voi kiistää, että hyvältähän yleisön pauhua tuntuu kuunnella. Otetaan kaikki vastaan, vaikken aina itsekään ymmärrä, mistä tuo kaikki huomio tulee”, Anttila tunnelmoi.

Anttila yritti ennen tätä hetkeä tehdä kaikkensa, ettei päähuomio olisi suuntautunut häneen. Hyökkääjä olisi halunnut valokeilan ja kannustuksen kohdistuvan Suomen parhaana palkittuun Miro Heiskaseen.

Anttila suorastaan pakotti NHL:n tähtipuolustajan luistelemaan ensimmäisenä kiitoskierrokselle.

”Täytyi tuupata pojalle vähän vauhtia, että pääsi ansaitsemalleen paikalle. Huikea on pelimies, mutta tosi vaatimaton ja vielä vähän ujo”, Anttila perusteli. Ja hehkutti perään:

”Mahtavat kynät, komea ja tosi tärkeä maali Mirolta hyvään paikkaan. Tuollaisia suorituksia näissä peleissä tarvitaan”, Anttila kehui.

Loistavan ottelun pelasi Anttilakin vahvasti esiintyneiden ketjukavereidensa Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen kanssa.

Nelosketju oli selkeästi Suomen paras. Se painoi pelin käytännössä joka vaihdossa USA:n päätyyn.

”Olimme ytimessä alusta asti. Jos unohdetaan se USA:n kolmannessa maalissa tullut yksi pieni sijoittumisvirhe, aika nappi peli se oli.”

Anttila sai yleisön ensimmäisen kerran haltioihinsa avauserässä, kun hän möyhensi USA:n puolustajan Andrew Peeken kahdesti littanaksi laitaa vasten.

”Tarkoitus oli vähän puuduttaa niitä, kun tiesimme heidän neljällä pakilla pelaavan. Ajattelin parilla pommilla vähän sytyttää muutakin joukkuetta, kun ei pelin alku vieläkään ollut meiltä ihan parasta tekemistä”, Anttila arvioi.

Katsomo roihahti liekkeihin ja Mörkö-huudot täyttivät areenaan.

Päätöserässä Mörkö rynnisti väkevästi laitakamppailun voiton jälkeen läpiajoon. Maalinteko jäi muutamasta sentistä kiinni.

”Kärkikynällä harhautin, mutta ei noussut tarpeeksi, että olisi noussut veskarin patjan yli. Päätin kokeilla tuollaista, kun joskus treeneissä se on onnistunut”, Anttila sanoi.

Tuon tilanteen jälkeen kansa kohahti aina, kun Mörkö oli lähelläkin kiekkoa – oooh, uuuuh, eeeih.

”Kyllähän se panee yrittämään kaikkensa, kun yleisö tuolla tavalla elää mukana. Onneksi saimme tarjottua heille voiton. Mutta emme ole täällä finaalipaikan takia. Matka on vielä kesken”, Anttila ilmoitti.

Rehellisenä miehenä Anttila myönsi, että on Leijonilla sittenkin ollut ehkä vähän menestyspaineita MM-kotikisoissa.

”Tai ainakin joillakin jotain jännitystä. Puolivälierässä selvästi enemmän kuin nyt välierässä.”

Muuttuuko tilanne loppuottelussa vapautuneemmaksi?

”Uskoisin niin. Itse lupaan ainakin nauttia täysillä ja jättää kaiken kaukaloon. Se riittää sitten siihen, mihin se riittää.”

Anttila on jo useassa arvokisassa ollut Sakari Mannisen kämppäkaveri. Kaksikko on iskenyt lähes kahdestaan Leijonien tärkeimmät maalit viime vuosien menestysputkessa.

Oletko tartuttanut häneen jonkun Mörkö-moodin?

”Heh, heh. Tosi mukava kaveri ja tulemme mainiosti juttuun keskenämme. Kyllä ’Mane’ on ihan itse ne ratkaisut tehnyt. Kehittynyt koko ajan ja on aivan huikea pelimies. Loistava ykkössentteri ja maalintekijä.”

”Ehkä suurin meitä yhdistävä tekijä kaveruuden ohella on, että osaamme molemmat nauttia näistä hetkistä ja peleistä. Jännittämättä. Silloin se paras tulos tulee.”

Onko sunnuntaina sitten taas sinun vuorosi ratkaista?

”Yrityksestä se ei jää ainakaan kiinni. Joukkueena pitää luottaa omaan tapaamme ja tehdä viisikkona hommat, kuten osaamme. Pieniä juttuja vastustajan erikoistilanteista pitää huomioida, mutta oma tekemisemme ratkaisee eniten”, Anttila ennakoi MM-finaalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut