Miksi Leijonien tähti ei pelaa NHL:ssä? Jukka Jaloselta suorat sanat: ”Täytyy olla aika onneton asiantuntija, jos ei sitä ole nähnyt”

Sakari Manninen oli jälleen yksi Leijonien sankareista.

Sakari Manninen laukoi Leijonat 2–1-johtoon.

28.5. 18:43

Jos on Marko Anttila aina tiukassa paikassa parhaimmillaan, samaa voi sanoa Leijonien viime vuosien ykkössentteristä Sakari Mannisesta.

Manninen teki Leijonien voittomaalin puolivälierässä ja nousi jälleen tärkeällä tavalla esiin USA:ta vastaan välierässä.

Manninen suorastaan vaati kiekon itselleen ja tinttasi sen aivan takayläkulmaan. Tuolla maalilla Leijonat siirtyi vaikean alun jälkeen 2–1-johtoon.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei säästellyt ylisanojaan Mannisesta voitetun välierän jälkeen.

”Manninen on NHL-luokan pelaaja, se on ihan selvä. Täytyy olla aika onneton asiantuntija, jos sitä ei ole tähän mennessä nähnyt”, Jalonen sanoi USA-ottelun jälkeen.

”Olemme tässä vuosikaudet pelanneet todella hyviäkin NHL-pelaajia vastaan, ja Manninen on ollut meidän ykkössentteri näissä kaikissa voittavissa joukkueissa. Voitte verrata kehen tahansa tässä turnauksessa, [Mikael] Granlundiin tai kehen tahansa, niin Manninen on ihan yhtä hyvä pelaaja.”

30-vuotias Manninen ei ole koskaan pelannut NHL:ssä tai ylipäätään Pohjois-Amerikassa. Jalosen mukaan pelaajatarkkailijat ovat tuijottaneet liikaa Mannisen pituutta (172 cm).

”Sehän johtuu siitä, että Manninen on lyhyt”, Jalonen linjasi syyksi sille, ettei Mannista ole nähty taalaliigassa.

”Mistään muusta se ei voi johtua. Jos Manninen olisi 180-senttinen, niin hän olisi pelannut jo muutaman vuoden NHL:ssä. Siitä tässä on kyse.”

Jukka Jalonen haluaisi nähdä Sakari Mannisen NHL:ssä.

Jalonen painotti, että pienestä koostaan huolimatta Manninen on erinomainen kamppailija.

”Hän pystyy ratkaisemaan pelejä ja pelaamaan molempiin suuntiin. Luisteluvoima... Saa hakea toista kaveria, joka olisi yhtä luistelukestävä kuin Manninen”, Jalonen ylisti.

MM-turnauksessa Manninen on pelannut Leijonien ykkösnyrkissä yhdessä Teemu Hartikaisen ja Mikael Granlundin kanssa.

Ansiokkaan NHL-uran jo tähän mennessä pelannut Granlund oli samaa mieltä siitä, että Manninen voisi aivan yhtä hyvin pelata rapakon takana.

”Tuolla liikkumisella ja pelipäällä pystyisi varmasti pelaamaan. Miksi ei? ’Sakella’ on kaikki eväät. Hän pystyy luistelemaan sekä kamppailemaan ja on kaiken lisäksi vielä peluri.”

Sakari Manninen on Leijonien ykkössentteri

Manninen on Granlundille tuttu pelaaja jo juniorivuosilta Oulusta. Lisäksi hänen pikkuveljensä Markus Granlund pelasi Mannisen kanssa pitkään samassa ketjussa KHL:ssä.

”Siksi en ole yllättynyt Mannisen otteista yhtään. Olen tuntenut hänet pienestä pitäen ja tiedän, millainen pelaaja hän oikeasti on”, Granlund sanoo.

”Kaikki käyvät tietenkin läpi erilaisen urapolun. Nuorena hän oli pienikokoinen, ja on kasvanut vähän muita myöhemmin. Sakarilla on mennyt pidempään nousta huipulle, mutta taidot olivat tiedossa.”

Mannisella ei ole sopimusta ensi kaudeksi mihinkään. Häntä on huhuttu Ruotsin pääsarjaan Örebron joukkueeseen.

Leijonat kohtaa MM-finaalissa sunnuntaina joko Tshekin tai Kanadan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut