Venäjän ja Valko-Venäjän paluuta MM-kisoihin odotetaan ”mahdollisimman pian”, sillä se olisi hyvä signaali maailman tilanteesta – Puheenjohtaja esitti kaksi kuviota maiden palauttamiseksi

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat poissa MM-kisoista myös ensi vuoden. Paluuajankohdasta ei ole tietoa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif ei osannut kertoa vielä mahdollista aikataulua, milloin Venäjä ja Valko-Venäjä palaavat kansainväliseen jääkiekkoon.

28.5. 14:07

Aamulehti

Venäjän ja Valko-Venäjän paluu kansainväliseen jääkiekkoon ei ole näköpiirissä. Maat eivät ole mukana vuoden 2023 MM-kisoissa Suomessa ja Latviassa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti asiasta perjantaina.

IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kertoi mediatilaisuudessa lauantaina, että päätöksen kanssa odotettiin niin kauan kuin mahdollista.

Venäjän aloittama sota Ukrainassa ei mahdollistanut Venäjän ja Valko-Venäjän paluuta.

”Ei ollut mitään tehtävissä”, Tardif kommentoi kaksikon mahdollista paluuta jo ensi vuodelle.

Vuosi 2023 on toinen peräkkäinen, kun maat puuttuvat MM-kisoista. Tämän vuoden kisoista maat poistettiin helmikuussa.

Milloin maat voisivat olla tulossa takaisin? Siihen Tardif ei osannut sanoa mitään tarkkaa, vaan maailmantilanne määrittelee paluuajan.

”Toivottavasti mahdollisimman nopeasti, sillä se olisi hyvä signaali maailman tilanteesta”, Tardif viittasi selvästi siihen, että nykyisen sodan aikana maat eivät ole palaamassa arvokisoihin.

Kun jossain kohtaa Venäjä ja Valko-Venäjä voisivat olla palaamassa takaisin kansainväliseen jääkiekkoon, Tardifin mukaan silloin tehdään spesiaali muokkaus kisasysteemiin.

Tämän vuoden kisoihin paikalle otettiin Ranska ja Itävalta B-sarjasta. Tilanteen palauttaminen, jossa kaksi maata tulee mukaan muualle kuin alimpaan sarjaan, vaatii koko systeemin muokkaamista.

”En tiedä vielä miten se tapahtuu. Mahdollisesti kisoissa on kaksi maata enemmän tai kukaan ei silloin nouse alempaa”, Tardif sanoi.

Puheista päätellen molemmat saisivat palata suoraan A-sarjaan eli korkeimmalle tasolle, mutta Tardif ei tätä suoraan sanonut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut