Kakkospuoli petti: Joensuun Maila teki kymmenen juoksua Mansen ulkokenttää vastaan eli enemmän kuin kolme aiempaa vastustajaa yhteensä

Juah Puhtimäki (oik) ja muut Mansen pelaajat kuuntelivat, mitä pelinjohtajalla oli mielessään.

27.5. 22:03

Superpesiksen mestaruutta viime vuonna ensimmäistä kertaa juhlinut Manse PP jäi perjantaina ensimmäisen kerran tällä kaudella pisteittä, kun Joensuun Maila otti kolme pistettä lukemin 2–0 (6–2, 4–2).

Manse PP johti molempia jaksoja kolmen vuoroparin jälkeen 1-0, mutta Mailan lyöjäjokerit Topi Kosonen avausjaksolla ja Juho Toivola toisella löivät ratkaisut kakkospuolelta.

Molemmat kiersivät kunnarin. Ne olivat toinen ja kolmas kunnari tällä kaudella Mansea vastaan, kauden avausottelussa Porissa ensimmäisen teki Kankaanpään Antti Kortteenperä.

Mansen lukkari Juha Puhtimäki palasi kahden muun vieraiden pelaajan tavoin kaupunkiin, missä he viettivät mestaruusjuhlia kolme vuotta sitten.

”Tänne on aina lämmin fiilis tulla, oli paljon tuttuja ja hienoja ihmisiä katsomossa. Pelasimme kohtuullisesti muuten ja peli on menossa parempaan suuntaan, mutta sitten annettiin nuo läpärit”, Puhtimäki sanoi Ruudun haastattelussa.

Maila voitti kolmostilanteet "vain" 15–14, mutta kotiutusten tehoprosenteissa oli eroa. Vieraiden Perttu Ruuskan saldo oli 1/5, Puhtimäen 1/3, Henri Puputin 1/2 ja Tomi Lehtosen 0/1.

Pelinjohtaja Juhani Lehtimäki teki viime sunnuntain 1-2-tappion jälkeen muutoksia kokoonpanoon. Lauri Kivinen siirtyi kakkoskopparista jokeriksi, Topias Lilja kolmoskopparista kakkoskoppariksi ja Puputti jokeripaidasta kolmoskoppariksi.

”Vaihdoilla ei ollut erityisempää syytä, näitä tehdään kauden aikana”, Lehtimäki sanoi.

Manse PP meni avausjaksolla johtoon, kun Mailan lukkari Ville Väliaho antoi kahdella väärällä vapaataipaleen kotiin Liljalle. Neljännen aloittavalla Toivola tasoitti, sitten Kosonen löi läpi kakkospuolelta ja tilanne oli ratkaisevasti jo 4–1.

Toisella jaksolla Ruuska löi kakkospuolelta vieraat 1-0-johtoon.

Neljännen vuoroparin aloittavalla Puhtimäki kasvatti johdon kahteen juoksuun välilyönnillä.

Tasoittavalla Imatralta Joensuuhun siirtynyt Toivola puhkaisi jälleen kakkospuolen ajolähtötilanteessa ja hänen ehdittyä kolmospesään toinen jakso päättyi 4-2.

”Nyt on aika erikoinen fiilis. Hallitsimme molempia jaksoja pitkään ja oli hyvä olo, sitten tulivat nuo kaksi tilannetta”, Lehtimäki tiivisti.

Viidennen vierasottelunsa Manse PP pelaa ensi perjantaina Kouvolassa.

Sen jälkeen sillä on vielä kahdeksan ottelua, ennen kuin Manse PP kohtaa 2. heinäkuuta viime kauden puolivälierävastustajansa IPV:n uusitulla Kaupin stadionilla.

Fakta

Neljä vuoden 2019 mestaria

Manse PP:n joukkueessa on peräti neljä vuonna 2019 mestaruutta Joensuun Mailassa voittanutta.

Pelinjohtaja Juhani Lehtimäen lisäksi kolme pelaajaa juhli.

Lauri Kivinen pelasi 10 kautta 2011-20, Tuomas Jussila 7 kautta 2013-19 ja Juha Puhtimäki 3 kautta 2018-20 Joensuun Mailassa.

Nykyjoukkueesta Simo Vainikainen on lisäksi pelannut Joensuussa yhden kauden, 2020.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut