"Mörköä” juhlittiin perjantaina jo toista päivää – joukkue­kaverit heittivät huvittavan ehdotuksen Marko Anttilalle ja tämän huonekaverille

Puolivälierän sankari Marko Anttila täyttää perjantaina 37 vuotta.

Marko Anttila ja Leijonat pitivät perjantaina kunnon jääharjoitukset.

27.5. 18:49

Aamulehti

Marko Anttilan juhlinta jatkui perjantain MM-välipäivänä jo toista päivää.

Torstai-iltana ”Mörkö” oli Leijonien sankari Slovakia-voitossa, jossa Anttila takasi paikan mitalipeleissä pistein 2+1. Vuorokauden vaihduttua olikin aika viettää Anttilan 37-vuotis­syntymäpäivää.

Anttila kertoi perjantain jääharjoitusten päätyttyä, että synttäreitä oli juhlistettu ensin tavallista pidemmillä yöunilla myöhäisen puolivälierän jälkeen.

”Lounaalla oli vähän kakkua, ja jätkät lurauttivat pienen laulun. Siinä Marko taisi vaihtua siihen toiseen nimeen, mutta hyvin se kajahti”, vitsaili Anttila, joka ei itse ole Mörkö-lempinimestä suuresti innostunut.

”Oli mukavaa katsoa pelin jälkeen puhelinta, kyllä kaverit ja tutut mukavasti muistavat. Toivottavasti vielä isompaa on edessä.”

Slovakian kokenut päävalmentaja Craig Ramsay ylisti vuolaasti pelin jälkeen Anttilaa.

”Hän on aito jääkiekkoilija. Hän ei ole näyttävä, mutta illan päätteeksi toivoo, että hän olisi omassa joukkueessa”, Ramsay kehui.

Lue lisää: Slovakian päävalmentaja kehui vuolaasti Marko Anttilaa: ”Illan päätteeksi toivoo, että hän olisi omassa joukkueessa”

”Tuollainen tunnustus tuntuu totta kai hyvältä. Hekin pelasivat hienon pelin ja pistivät meidät tosi ahtaalle. Onneksi pystyin auttamaan joukkuetta maalinteossa”, Anttila sanoi.

Slovakian apulaismanageri Oto Haščák lähti pelin jälkeen toisenlaiselle linjalle. Sport.sk:n haastattelussa hän sanoi tuntevansa häpeää Suomen puolesta.

”Heillä on riveissään yksitoista NHL:ssä pelannutta pelaajaa, mutta valmennusjohto ei anna heidän pelata jääkiekkoa”, Haščák sanoi ja lisäsi Suomen tuhoavan jääkiekon ”puolustavalla ja kyttäävällä” pelitavallaan.

Anttila vastasi syytöksiin sanomalla, että hän ainakin nauttii maajoukkueessa pelaamisesta.

”Me yritämme pelata fiksusti ja voittaa näitä pelejä. Ei se kiekko ole vielä ainakaan rikki mennyt meidän pelityylistä.”

Anttila on maajoukkueessa jälleen Sakari Mannisen huonekaverina. Kaksikon yhteiselo on Anttilan mukaan sujunut oikein mallikkaasti.

”Hän on tosi hyvä nukkumaan, joten saan olla rauhassa ilman metelöintiä”, Anttila kehui.

”Hauskaa meillä on kyllä aina ollut.”

Fyysisiltä mitoiltaan Anttila ja Manninen muodostavat hyvin epäsuhdan parin. Pituuseroa päälle kaksimetrisen Anttilan hyväksi on yli 30 senttimetriä.

”Jätkät ovat ehdottaneet, että jos oma sänkyni on minulle vähän lyhyt, pitäisi meidän laittaa sängyt pitkittäin toisiaan vasten, jolloin voisimme molemmat nukkua suorina. Ainakaan vielä ei olla niin tehty”, Anttila naureskeli.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut