Antti Mäkinen sai reilu 10 vuotta sitten hätkähdyttävän puhelun – perjantaina hän ja Kimanttia-pari Kimmo Timonen kiittivät Taysia NHL-selostajan pojan pelastamisesta

Suositun Kimanttia-podcastin isäntä Antti Mäkinen ja asiantuntija Kimmo Timonen lahjoittivat Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:lle muhkean hyväntekeväisyyspotin.

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen vierailivat lastensairaalassa perjantaina. Juttusille pääsivät Felix Sanderson, 4, ja isänsä Thomas.

27.5. 22:01 | Päivitetty 27.5. 22:41

Kun oman lapsen elämä on veitsenterällä, silloin jokaisen sen omakohtaisesti kokevan ihmisen maailma murskaantuu ainakin hetkellisesti.

Suomen tämän hetken tunnetuimmalle NHL-selostajalle Antti Mäkiselle kävi näin lokakuussa 2010.

”Olin Hakametsässä katsomassa NHL:n näytösottelua Ilves–Minnesota, kun pojan kummitäti soitti ja kertoi, että Aleksi söi ruokaa, eikä sen jälkeen saanut kunnolla happea. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.”

”Puhelimeni putosi järkytyksestä. Pelin katsominen päättyi ja ajoin nopeasti Taysin lasten teho-osastolle”, Mäkinen muistelee elämänsä mullistanutta hetkeä.

Syyksi paljastui refluksitauti. Ruokatorven ja mahalaukun rajalla oleva läppä puuttuu ja ruoka pääsee virtaamaan väärään suuntaan. Oireina ovat hengitysvaikeudet.

”Silloin kolmen kuukauden vanha poikani sai lastenklinikan teho-osastolla erinomaista hoitoa ja pääsi kotiin noin viikon jälkeen. Kotimatkalla vakuutin vaimolleni Elisalle, että vielä tulee päivä, jolloin haluan antaa tälle sairaalalle jotain takaisin yhden elämän pelastamisesta”, Mäkinen muistelee.

NHL-legenda Kimmo Timonen lähti oitis mukaan tekemään hyvää.

Selostajavirtuoosi Antti Mäkinen pääsi tutustumaan uuteen sairaalahuvipuistoon.

Kaikki nämä vuodet Viaplayn selostaja ehti miettiä, miten hän voisi sen käytännössä toteuttaa, kunnes alkuvuodesta syntyi idea.

Mäkinen ja NHL-legenda Kimmo Timonen ovat tehneet jääkiekkokauden aikana viikoittain ilmestyvää Kimanttia-podcastia vuodesta 2018. Ohjelma kerää Spotifyssa aina vähintään 50 000 kuuntelijaa – suosituimmat jaksot jopa yli 100 000.

”Meiltä oli jo pidempään kyselty erilaisia Kimanttia-fanituotteita. Sitten keksin, että voimmehan niitä tehdä, jos myyntituotto ohjataan lyhentämättömänä johonkin hyvään tarkoitukseen. Esitin asian Timoselle ja hän oli heti täysillä mukana”, Mäkinen kertoo.

Kimanttia-tuotteiksi valikoituivat huppari, t-paita, lippalakki ja kahvikuppi.

Tuotteiden valmistajaksi ja jakelijaksi mukaan lähti entisen jääkiekkomaalivahdin Sasu Hovin omistama yritys Jersey53.

”Halusimme heti olla mukana. Tavoitteena oli tehdä laadukkaat tuotteet, jotka ovat valmistettu ekologisesti kierrätysmateriaaleista. Kun tehdään hyvää, tehdään sitten kaikilla tasoilla”, Hovi perustelee.

Se on siinä: komea lahjoituspotti.

Kampanjan suosio yllätti hankkeen perustajat. Neljää erilaista tuotetta myytiin tämän vuoden tammikuusta toukokuuhun tuhansia. Lopulta valmistuskulujen ja postimaksujen jälkeen voittoa kertyi huikeat 21 983,72 euroa.

”Potti yllätti meidät positiivisesti. Kuuntelijamme halusivat aidosti olla mukana tukemassa Taysin lastensairaalan toimintaa”, Timonen ja Mäkinen kiittävät.

Konkreettisen lahjoituksen hetki koitti perjantaina. Kiekkomiesten shekkiä olivat vastaanottamassa iloa hersyvät Tampereen Lastenklinikan Tuki ry toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi ja puheenjohtaja Anna-Leena Kuusela sekä Lastentautien vastuualueen ylihoitaja Maria Sukanen ja osastonhoitaja Satu Mäkelä.

”Todella merkittävä summa. Vielä emme tiedä tarkasti, mihin se suunnataan, mutta varmasti lasten hoitamisessa tärkeään asiaan”, Lohiniemi lupasi.

”Te olette ammattilaisia. Käyttäkää siihen, missä sitä eniten tarvitaan tai mikä auttaa lapsia eniten toipumisessa”, Timonen evästi.

Oikaisu 27.5. kello 22.41: Antti Mäkisen sanottiin virheellisesti olevan Viasatin selostaja. Hän on Viaplayn selostaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut