Adam Gaudetten mielestä puhe yhdysvaltalaisten illanvietoista on karannut käsistä: ”Tekin menette työkavereiden kanssa joskus oluelle”

Tunteiden kurissa pitäminen on yksi Yhdysvaltojen joukkueen avainasioista lauantain MM-välierässä.

Alkulohkon selvä tappio Suomelle oli Yhdysvaltojen joukkueen aallonpohja. Kritisoitu joukkue otti puolivälierissä vakuuttavan voiton vahvana pidetystä Sveitsistä.

27.5. 16:54

Aamulehti

"Tiedän Suomen joukkueesta sen, että he pelaavat voittavaa jääkiekkoa.”

Näin totesi Yhdysvaltojen päävalmentaja David Quinn päivää ennen joukkueiden välistä MM-välierää. Hän ei lähtenyt mukaan Slovakian leiristä kantautuneeseen kritiikkiin Leijonien pelitavan puolustusvoittoisuudesta ja konemaisuudesta.

Quinnin oma joukkue hiljensi sekin äänekkäimpiä kriitikkojaan torstaina voittamalla Helsingissä pelatussa puolivälierässään Sveitsin 3–0.

Yhdysvaltojen nimekkäimpiin pelaajiin kuuluvaa hyökkääjää Alex Galchenyukia ei joukkueen saama kritiikki tosin muutenkaan ole kiinnostanut.

”Kriitikkoja tulee olemaan aina, on mahdotonta saada kaikki pitämään meistä. Heidän hiljentämisensä ei muutenkaan ole meille keskeinen motivaattori.”

”Eilen otimme hienon voiton hyvästä joukkueesta, ja huomenna yritämme jatkaa siitä.”

Hyökkääjä Adam Gaudetten mielestä koko jupakkaa juopottelusta ja pelaajien huonosta asenteesta on paisuteltu aivan liiaksi. Hän vertasi tilannetta työyhteisön ryhmäytymiseen.

”Olemme halunneet vain tutustua toisiimme. Varmasti tekin menette työkavereiden kanssa joskus oluelle, ei se ole sen kummempaa”, Gaudette kertoi leveä hymy kasvoillaan.

”Vähän joukkueen hitsautumista, muttei mitään niin hullua kuin ihmiset ovat puhuneet.”

Gaudetten mukaan joukkue on viihtynyt Tampereella erinomaisesti. Kaupungin ravintolatkin ovat tulleet tutuksi laajalla skaalalla.

”Paljon burgereita, siipiä, vähän myös pihvejä ja sushia”, Gaudette luetteli.

Aiemmassa Leijonat-kohtaamisessa Yhdysvallat kompastui jäähyilyyn ja hävisi 1–4. Välierässä joukkueen on löydettävä oikea tasapaino yliaggressiivisen kurittomuuden ja passiivisuuden välimaastosta.

”Meidän on pidettävä tunteemme kurissa. Aiemmassa pelissämme emme osoittaneet todellista identiteettiämme ja sitä, mihin kykenemme”, Galchenyuk totesi.

Yksi Yhdysvalloille käänteen tekevä muutos oli Bostonin maalivahdin Jeremy Swaymanin saapuminen kesken kisojen. Viidessä ottelussa Swayman on päästänyt yhteensä vain kolme maalia.

”Hän on antanut meille paljon itseluottamusta ja luottaa itsekin itseensä. On aina mahtavaa, kun maalivahti saa aikaan tuollaisen tunteen”, Galchenyuk ylisti.

Lue lisää: USA sai supervahvistuksen MM-kaukaloihin – hiljentääkö tämä saunassa viihtyvä mies Suomen?

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut