Marko Anttila tuotti pettymyksen Nokia-areenan yleisölle – sitten alkoi valtava huutomyrsky: ”Kyllä hämmästyin”

Marko Anttila osoitti olevansa ensisijaisesti joukkueen mies. Se toki oli jo kaikkien tiedossa.

Kahden maalin Marko Anttila oli helatorstain juhlittu suomalaissankari.

27.5. 6:30

Kaikki näytti selvältä, baana oli auki.

Nokia-areenan katsojat olivat jo nostaneet pyllynsä puoliksi pois penkeistä. He olivat valmiita tuulettamaan Marko Anttilan hattutemppua ja tyhjään maaliin iskettyä 4–2-sinettiä.

Mutta ei! Anttila päätti kaikkien yllätykseksi syöttää Saku Mäenalaselle, joka sijoitti kiekon maaliin.

Yleisö hämmästyi hetkeksi. Mitä tapahtui?

Hämmästys kesti vain hetken. Nopeasti kaikki tajusivat, että juuri tällainen Anttila on: hän asettaa aina joukkueen itsensä edelle. Näin hän teki torstaina jopa sellaisena iltana, kun hän oli kentän ylivoimaisin sankari ja Leijonien pelastaja.

Tämän tajuttuaan yleisö alkoi äänekkäästi huutaa Anttilan kuuluisaa lempinimeä. Kansa rakasti suosikkiaan, vaikka hän tuotti pienen pettymyksen, eikä tehnyt hattutemppua.

”Nii-in. Kyllähän se kertoo kaverista. Omat maalit eivät merkkaa hänelle, vaan tämä on yhteinen juttu”, Mäenalanen sanoi ottelun jälkeen.

Ketjun kolmas lenkki Hannes Björninen petasi Anttilalle paikan huudattaa kotiyleisöä oikein kunnolla.

”Kun sain kiekon keskialueella, niin katsoin heti, että missä ’Mörkö’ menee”, Björninen kertoi.

”Kyllä minä vähän ihmettelin, kun hän ei laukonutkaan! Sitten näin, että Saku on vapaana ja kiekko maalissa”, Björninen jatkoi hymyillen.

Leijonien illan sankari ja perjantain päivänsankari Anttila (täyttää 37 vuotta) virnisteli iloisesti, kun häneltä tivattiin syytä siihen, miksi hän ei antanut kansalle hattutemppujuhlia.

”Ei niillä hatuilla täällä paljoa tee. Sitä paitsi Saku on parempi laittamaan tyhjiin kuin minä”, Anttila sanoi.

Marko Anttila loi uskoa Leijoniin 1–2-kavennuksellaan.

Adam Sýkora tuuletti 1–0-maalia.

Pavol Regenda ei välittänyt Esa Lindellin estelyistä vaan täräytti 2–0:aan.

Mäenalanen lupasi tasata tilit, jos mahdollisuus tulee. Hän siis aikoo tarjota Anttilalle syötön eikä laukoa itse, vaikka tyhjä maali odottaisi edessä.

”Kai Saku oli vihainen, kun en tehnyt itse”, Anttila sanoi kaksikon sananvaihdosta maalin jälkeen.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ottelun jälkeen Leijonat sai jutella iloisista asioista, mutta romahdus Slovakiaa vastaan ei ollut kaukana. Ilman Anttilan superiltaa Leijonat voisi nyt olla nuolemassa haavojaan eikä valmistautumassa välierään.

Kotikisojen paineet taisivat sittenkin iskeä Leijoniin ensimmäisessä kohtalonottelussa, jossa ei oikeastaan ollut kuin hävittävää.

”Aistin sellaista hermostuneisuutta. Tiesimme hyvin, miten Slovakia pelaa, mutta emme pystyneet vastaamaan siihen. Onneksi sain tehtyä sen maalin, niin se varmaan vapautti vähän”, Anttila sanoi viitaten tärkeään 1–2-kavennusmaaliinsa avauserässä.

Anttila tuuletti villisti ja herätti eloon sekä Nokia-areenan että Leijonien vaihtopenkin. Hän jopa elehti yleisölle, että mökkiin kaivattiin lisää meteliä.

”Yleisökin varmaan ajatteli, että mitähän tästä tulee tänään. Suomessa kuitenkin pelataan aika harvoin tällaisia pelejä, joten niistä kannattaa nauttia”, Anttila sanoi.

Marko Anttila ohjasi Suomen ensimmäisen verkkoon.

Katsomossa riitti riemua.

Marko Anttila ja onnittelijat.

Leijonat joutui ensimmäiselle erätauolle maalin tappiolla. Tuolloin Anttila päätti pitää puheen.

”Muistutin, että hengitetään välillä. Eikä mennä kentälle niin, että otetaan happea vaihtoaitiossa ja seuraavan kerran kun tullaan takaisin aitioon. Sitä viestiä yritin saada läpi”, Anttila paljasti.

Kaikki Leijonien pelaajat kehuivat vuorotellen Anttilaa, mutta kukaan ei vieläkään osannut antaa tarkkaa selitystä siihen, miten Anttila voi kerta toisensa jälkeen nousta aivan uudelle tasolle kaikkein tärkeimmissä peleissä.

”Markolla on ollut aiemmin tässäkin turnauksessa paikkoja, mutta ei ole mennyt sisään. Naureskelimme, että kyllä hän sitten tiukassa paikassa tekee maalit”, voittomaalin viimeistellyt Sakari Manninen väritteli.

Sakari Manninen voitti kaksinkamppailun ja siirsi 3–2-voittomaalin.

Värikästä helatorstaipukeutumista.

Manninen on Anttilan pitkäaikainen kämppäkaveri maajoukkueessa, ja kaksikko majoittuu nytkin yhdessä. Manninen veisteli huomanneensa jo Anttilan herättyä päiväunilta, että nyt Lempäälän jätti on iskussa.

”Nukuin itse asiassa ehkä koko kauden huonoimmat päiväuneni”, Anttila naurahti ja murensi Mannisen teorian.

Kuten todettua aiemmin, Anttila viettää perjantaina syntymäpäiviään. Hän on taatusti juhlapäivän kakkunsa ja kenties lahjankin ansainnut.

Esa Lindellillä ja Ari-Pekka Selinillä taisi olla aiemmin synttärit. Kyllä he ainakin kakkua saivat. Jospa sitten minäkin”, Anttila toivoi.

Leijonat kohtaa välierässä USA:n lauantaina.

Varakapteenin kiitos.

Slovakia antoi Suomelle kovan vastuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut