Maalivahti Jussi Olkinuora ylisti Marko Anttilan kykyä ratkaista tärkeitä pelejä: ”Sytyn!”

Olkinuora ja kapteeni Valtteri Filppula kehuivat Slovakiaa.

Laitahyökkääjät Saku Mäenalanen (80) ja Marko Anttila (12) sekä maalivahti Jussi Olkinuora pääsivät juhlimaan voittoa.

26.5. 23:44

Jussi Olkinuoralla oli Slovakia-pelissä mahdollisuus ohittaa Pekka Rinne pisimmän MM-kisojen nollaputken pelanneena maalivahtina. Olkinuoralla oli alla kolme nollapeliä. Ennätys oli vaatinut sen päälle liki täyden pelin päästämättä maaliakaan, mutta jahti katkesi jo ensimmäisessä erässä, kun Slovakia teki ottelun avausmaalin.

Kun Slovakia teki ottelun toisenkin maalin, joutui Suomi kahden maalin takaa-ajoasemaan. Leijonat nousi lopulta 4–2-voittoon.

”Slovakia aloitti tosi hyvin, ja ne olivat hyvin tehtyjä maaleja. Haastoivat meidät hyvin”, Olkinuora sanoi.

”He antoivat kaikkensa ja peli oli meille vaikea.”

Leijonien nousun pääarkkitehti oli Marko Anttila, joka teki Suomen ensimmäisen ja toisen maalin. Olkinuora sanoi, että Anttilan onnistuminen jälleen tärkeässä paikassa ei voi olla sattumaa.

”Hän on suurten pelien mies selvästi. Sytyn!”

Olkinuoran torjuntaprosentti oli ennen Slovakia-peliä yli 99 prosenttia. Edelleen lukema on mainio 97,58.

Valtteri Filppula antoi arvoa Slovakian pelitavalle. Kapteeni arvioi Slovakian olleen ensimmäinen joukkue, joka tuli jatkuvasti karvaamaan ja paineistamaan aktiivisesti. Yllätys se ei ollut, sillä Slovakia on Suomelle tuttu vastustaja olympialaisista, jossa maat kohtasivat kahdesti.

”Totta kai tiedettiin, että niin tulee käymään, mutta ei vain päästy niin hyvin heidän alueelleen kuin olisi toivottu”, Filppula sanoi.

”Onneksi oli paljon aikaa tulla takaisin peliin, ja toinen erä oli jo paljon parempi.”

Ensimmäisellä erätauolla joukkue keskittyi Filppulan mukaan siihen, että aikaa oli vielä paljon jäljellä. Anttilan ensimmäinen osuma tuli avauserän puolella, joten Leijonat oli siinä vaiheessa maalin takaa-ajoasemassa.

Aika monikin oli erätauolla äänessä. Ensimmäinen erä ei ollut meidän paras. Tiesimme, että voimme parantaa. Sitten vaan keskityimme seuraavaan. Oli ihan hyvä keskustelu ja jokainen tiesi, että pystyy vielä nostamaan ja on aikaa tulla takaisin peliin.”

Seuraavaksi Leijonia vastaan tulee Yhdysvallat. Joukkueet kohtasivat jo alkusarjassa.

”Tuskin he tulevat ottamaan jäähyjä. Varmasti tulee tiukempi peli siinä mielessä. Viime peliä on vaikea analysoida, kun tuli niin paljon erikoistilanteita”, Filppula sanoi.

Lue lisää: Leijonia kiusanneen Slovakian kokenut päävalmentaja ylisti Marko Anttilaa: ”Illan päätteeksi toivoo, että hän olisi omassa joukkueessa”

Lue lisää: Video: Slovakialle kaapin paikan näyttäneen Marko Anttilan kommentit heti pelin jälkeen – Kahden maalin tykki: ”Tykkään vaan pelata näitä pelejä”

Lue lisää: Puolivälierässä hävinnyt Sveitsi muisti sairaalassa makaavaa pelaajaansa kauniilla eleellä – ”Sydämeni vuotaa verta”

Lue lisää: Kari Jalosen Suomi-kommentti nauratti tshekkitoimittajia – yksi ratkaiseva asia nousi tapetille MM-puolivälierän jälkeen

Lue lisää: Mörkö villitsi Nokia-areenan – Kiekkokansan lemmikki Marko Anttila nosti Suomen kahden maalin takaa MM-välieriin

Lue lisää: Marko Anttilan kysyvä katse kertoi, miksi hän on täydellinen Leijonat-sankari – välierissä Suomea odottaa ääripäiden kohtaaminen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut