MacKinnonin hattutemppu ei auttanut Coloradoa, St. Louis pyristeli voittoon jatkoajalla

St. Louisin vahva päätöserä vei joukkueen jatkoajalle. Ottelusarja venyi ainakin kuudenteen otteluun.

Colorado Avalanche ei onnistunut ratkaisemaan ottelusarjaa St. Louis Bluesia vastaan.

26.5. 7:58 | Päivitetty 26.5. 8:53

Denver

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Colorado Avalanche ei onnistunut katkaisemaan ottelusarjaa St. Louis Bluesia vastaan. St. Louis nousi ottelun päätöserässä kahdesti tasoihin ja pakotti ratkaisun jatkoajalle.

Kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia, St. Louisin Tyler Bozak laukoi 5–4-voittomaalin ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 2–3.

”Olemme aika sitkeä porukka, emmekä halunneet kauden päättyvän. Tuntuu loistavalta, sillä taistelimme ja saimme ottelun lopussa pari tärkeää maalia”, Bozak kommentoi seuransa Twitterissä.

St. Louis heräsi taistelemaan päätöserässä, kun Robert Thomas ja Justin Faulk toivat joukkueen tilanteeseen 3–3. Sen jälkeen MacKinnon vei Coloradon jälleen johtoon, mutta St. Louisin Thomas toi joukkueensa tasoihin viimeisellä minuutilla. St. Louis pelasi tuolloin ilman maalivahti Ville Hussoa.

Coloradon ykkösnimi oli kolme maalia tehnyt Nathan MacKinnon. Kanadalaishyökkääjän ensimmäisen maalin alusti Artturi Lehkonen ja toisen Mikko Rantanen.

MacKinnonin osumista varsinkin toinen ja kolmas syntyivät upeiden yksilösuoritusten päätteeksi. Hyökkääjä käytti molemmissa maaleissa vahvaa luisteluvoimaansa ja toi kiekon hyökkäysalueelle pitkillä kuljetuksilla lähtien Coloradon puolustusalueelta. 2–0-maalissaan MacKinnon käytti kiekkoa suomalaishyökkääjä Rantasella, joka syötti kiekon nopeasti takaisin ja MacKinnon viimeisteli maalin.

”Pudotuspeleissä ei ole kyse pisteistä tai huomiosta, vaan siitä, että voitetaan otteluja. Sen kyllä aistii pukuhuoneessa, että vedämme samaa köyttä”, MacKinnon kommentoi Denver Postille.

Coloradon suomalaisista Rantanen sai peliaikaa reilut 20 minuuttia ja Lehkonen 18. St. Louisin puolustaja Niko Mikkola luuti yli 16 minuuttia joukkueensa takalinjoilla.

St. Louisin maalilla Husso torjui ottelussa 30 kertaa. Hän teki etenkin avauserässä muutaman huipputorjunnan, jolla piti Coloradon johdon maltillisena.

Husso nousi torjuntavastuuseen Bluesissa, kun pudotuspeleissä loistanut Jordan Binnington loukkaantui ottelusarjan kolmannessa pelissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut