Slovakian mestaripuolustaja itsevarmana ennen Leijonat-ottelua: ”Voimme yllättää koko maailman”

Jerguš Bača uskoo maanmiestensä mahdollisuuksiin Suomea vastaan.

Slovakia eteni lohkonsa neljäntenä joukkueena puolivälieriin.

25.5. 14:48

Jääkiekon maailmanmestaruutta Slovakialle vuonna 2002 voittamassa ollut Jerguš Bača uskoo maanmiestensä mahdollisuuksiin torstain MM-puolivälierässä.

Alkulohkossaan neljänneksi sijoittunut Slovakia kohtaa puolivälierissä oman lohkonsa voittaneen Suomen, mutta Bačan usko ei horju.

”Luulen, että olemme saavuttaneet tavoitteemme jo paikalla puolivälieriin, koska joukkueemme on nuori. Nyt he voivat jatkaa erinomaisia esityksiään, eikä heillä ole mitään menetettävää”, Bača kertoi TA3-kanavalle slovakialaislehti Nový Časin mukaan.

”Jos maalivahti pitää meitä pystyssä ja puolustamme hyvin, se tulee varmasti toimimaan. Saamme joitakin maalipaikkoja ja voimme yllättää koko maailman.”

57-vuotias Bača kuitenkin myöntää Leijonien yllättämisen olevan vaikeaa. Hänen mukaansa slovakkien on hoidettava torstaina puolustusvelvoitteensa kunnialla.

”Pelkkä hyökkäyksen kautta ajattelu olisi puhdasta kuolemaa. Meidän on keskityttävä täydelliseen puolustuspeliin ja odotettava mahdollisuuksia, joita epäilemättä tulee.”

Toinen maailmanmestari Vladimír Országh totesi urheilulehti Športin mukaan, että haastajan asema on Pekingissä olympiapronssia voittaneelle maalle eduksi.

”Emme ole suosikkeja seuraavassa ottelussa, mutta se sopii meille. Olemme usein onnistuneet paitsi häiritsemään vahvempia joukkueita, myös voittamaan ne, kuten olympialaisissa äskettäin huomattiin”, Országh sanoi.

Stanley Cup -voittaja Marián Gáborík olisi halunnut Športin mukaan nähdä maanmiestensä pelaavan Suomen sijaan Ruotsia vastaan.

”Ottelut suomalaisten kanssa eivät näytä hyvältä”, Gáborík kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut