Kymiringin MotoGP-kisa peruttiin jälleen, rata ei läpäissyt tarkastusta

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi vielä viime viikolla, että kilpailu voidaan järjestää.

Kymiringin radalla ajettiin testiajoja elokuussa 2019.

25.5. 14:11

Helsinki

Päijät-Hämeen Iittiin suunniteltu ratamoottoripyöräilyn MotoGP-kilpailu on peruttu ensi heinäkuulta. Asiasta kertovat Kymiring sekä yleisötapahtuman järjestäjä Lahti Events.

Lahti Eventsin mukaan Kymiringin rata ei läpäissyt Kansainvälisen moottoripyöräliiton (FIM) tarkastusta, joka tehtiin MotoGP:n järjestäjäorganisaatiolle Dorna Sportsille. Kymiring kertoi, että kilpailu päätettiin perua, koska radan rakennustöiden valmistumiselle ei ollut takeita.

Kymiringillä piti ajaa historiallinen MM-kilpailu 10. heinäkuuta. Kymiring kertoo, että radan ensimmäinen kilpailu ajetaan ensi vuonna.

Lahti Events kertoo maksaneensa tapahtuma-alueesta ennakkovuokraa Kymiringille. Osapuolten välisen sopimuksen mukaan Kymiring on velvollinen palauttamaan tapahtumaa koskevan osuuden ennakkovuokrasta Lahti Eventsille.

"Tapahtuneen perusteella arvioimme MotoGP:n järjestämisen osalta yhteistyötä Kymiringin kanssa vakavasti uudelleen”, Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki sanoi tiedotteessa.

Kymiringin kisaa ei järjestetty kahtena viime vuonna koronapandemian takia. Vielä on epäselvää, korvataanko Suomen kilpailu tämän vuoden MM-kalenterissa.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi viime viikon torstaina, ettei kilpailun järjestämiselle ollut esteitä.

"Kaikki tarkastaminen ei ole valmista –  väkeämme käy siellä vielä heinäkuussa  – mutta mitään erityisiä esteitä ei ole. Alkuviikon tarkastuksessa ei löytynyt merkittäviä puutteita turvallisuudessa”, FIM:n turvallisuusjohtaja Paul Duparc kertoi ESS:lle viime torstaina.

Saksalainen Motorsport Magazin kirjoitti huhtikuussa, että kilpailun peruminen on mahdollista. Lehti kertoi epävarmuuden syyksi Kymiringin infrastruktuuriongelmat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut