Jussi Olkinuoran perheessä nähtiin jännä tilanne MM-ratkaisupeleissä, mutta kisojen arvokkain pelaaja piti pintansa kahdellakin tapaa: ”Oli vähän erilaista voittaa näin”

Jussi Olkinuora palkittiin MM-turnauksen arvokkaimpana pelaajana. Finaalissa hän pysäytti 19 kiekkoa.

Jussi Olkinuora kuulutettiin hakemaan MM-kisojen arvokkaimman pelaajan palkintoa.

30.5. 1:08

Aamulehti

Jussi Olkinuoralle kolmas leijonakulta oli kenties erityisin. Tampereella varttunut Olkinuora, 31, oli mukana pokkaamassa mestaruutta myös MM-kisoissa 2019 Bratislavassa ja viime helmikuussa Pekingin olympialaisissa, mutta tuolloin päävastuun kantoivat muut maalivahdit (Kevin Lankinen, Harri Säteri).

Sunnuntaina Olkinuora palkittiin MM-turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnolla. Kokenut torjuja huudatti yleisöä Nokia-areenan jäällä ja nautti hetkestä täysin siemauksin.

”Oli vähän erilaista voittaa näin, mutta kaikki ovat olleet uskomattomia hommia”, silmin nähden uupunut Olkinuora sai sanotuksi.

Olkinuora jakoi vastauksia hyväntuulisena, mutta väsyneenä. Ennen haastattelua oli syystäkin tärkeää saada käteen urheilujuoma.

”Kuusi peliä kymmeneen päivään. Nyt tarvitsee vähän happea”, Olkinuora naurahti.

Olkinuora pysäytti MM-finaalissa 19 kiekkoa ja torjui varmasti. Slovakia- ja Yhdysvallat-pelien pomputtelut olivat tiessään. Vasta Kanadan loppuhetkien rynnistys kahden maalin takaa 3–3-tasatilanteeseen sai Olkinuoran pahemman kerran köysiin.

Jatkoajalla Sakari Manninen niittasi ylivoimalla voitto-osuman 4–3:een ja Nokia-areenan hurmokseen.

Omaa rooliaan Olkinuora vähätteli hienosta palkinnosta huolimatta.

"Olen yksi muiden joukossa. Hieno kunnianosoitus, mutta sillä ei ole kliseisesti mitään merkitystä. Vain kultamitalilla on”, Olkinuora muistutti.

Olkinuora ja Harri Pesonen tutkailivat MM-pokaalia.

Ja pokaali ilmaan!

Olkinuora (kesk.) ja kollega Harri Säteri lauloivat Maamme.

Olkinuoran ja puolustaja Mikko Lehtosen huonetoveruus toi Suomelle paljon hyvää. Olkinuora oli turnauksen arvokkain pelaaja ja tähdistömaalivahti, Lehtonen Leijonien pistepörssikärki sekä tähdistöpuolustaja.

Olkinuora torjui jälleen MM-turnauksessa maalivahtilegenda Jarmo Myllyksen replikamaskilla. Tuore tuplamaailmanmestari arveli, että maskia ei olla heti hylkäämässä.

”Olen sen verran pihi äijä”, Olkinuora hauskuutti.

Äiti Hilkka Olkinuora kertoi Aamulehdelle perjantaina, että Jussin edesmennyt isä Hannu Olkinuora fanitti aikoinaan juuri Myllystä. Jussi Olkinuora kertoi MM-finaalin tauottua, ettei tällä kuitenkaan ole suurempaa syytä hänen maskivalintansa taustalla.

”Kotona isä ei kauheasti Myllyksestä puhunut, mutta hän oli kova jääkiekkofani. Toivottavasti hän hymyilee nyt jossain tuolla”, Olkinuora lausui koskettavasti.

Olkinuoralla oli vanhassa kotikaupungissaan paljon perhettä paikalla. Perheen sisällä syntyi hauska tilanne välierissä, sillä Olkinuoran vaimo, itsekin jääkiekkoa pelannut Emily Usset–Olkinuora on yhdysvaltalainen.

Olkinuora vei paitsi voiton Yhdysvalloista, mutta oli myös saanut koko perheen tuen taakseen.

”Kaikki kannustivat meillä Suomea”, Olkinuora hymyili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut