Ilves-veijarin naama ilmestyi Tšekin MM-debytantin eteen, eikä Marek Langhamer kyennyt pidättelemään nauruaan – ”Ehkä hän seuraa minua?”

Marek Langhamer kehui Leijonien kannattajia, mutta piti Ilveksen faneja äänekkäämpinä.

Ilvestä seuratasolla edustava Marek Langhamer vaihtoi haastattelusta toiseen Suomi-pelin päätyttyä.

24.5. 23:44

Aamulehti

Marek Langhamer on iltayhdentoista aikaan haluttu mies Nokia-areenan uumenissa. Tšekin televisiokanavan haastattelu, toinen, kolmas. Pukukoppiin kuuntelemaan päävalmentaja Kari Jalosen nootit ja sitten takaisin tšekkimedian kautta tamperelaislehden jututettavaksi.

Ilvestä seuratasolla edustavalla maalivahti Langhamerilla, 27, on takanaan uransa toinen MM-ottelu ja ensimmäinen aloituskokoonpanossa pelattu MM-ottelu. Sen Suomi voitti 3–0.

”Tunsin pelanneeni melko hyvin, mutta päästimme kotiyleisön mukaan otteluun. Meillä ei ollut parasta energiaa eilisen (maanantain Yhdysvallat-ottelu) ottelun jälkeen. Oli spesiaalia pelata Suomea vastaan, joka pelaa hienosti yhteen ja sen takana oli yli 11 000 ihmistä. Tämä muistutti pudotuspeliottelua. Onnea matkaan Suomelle”, Langhamer arvioi.

Langhamer edusti viime kaudella Ilvestä ja jatkaa Tampereella uuteen kauteen. Vahvan miesten jääkiekkoliigan pudotuspelikevään päätteeksi Jalonen kutsui Langhamerin MM-miehistöönsä. Näin ollen Langhamer pääsi jatkamaan kauttaan tutussa Nokia-areenassa.

”Meidän on muutettava Helsinkiin nyt, mutta toivottavasti pääsemme palaamaan (vaatisi pääsyä mitalipeleihin). Pukuhuoneemme on erilainen ja pienempi kuin Ilveksessä”, Langhamer mainitsi.

Marek Langhamerin taakse pääsi kolme kiekkoa.

Toni Rajala ja siirto 3–0:aan.

Langhamer on saanut kyselyitä joukkuekavereiltaan liittyen tamperelaisiin ravintoloihin. Maalivahti on opastanut parhaansa mukaan, missä Tampereella kannattaisi syödä.

”Annoin vinkkejä pihvi-, meksikolais- ja sushiravintoloista. Pancho Villan mainitsin totta kai, siellä on hyviä ribsejä, hampurilaisia ja pihvejä”, Langhamer kehaisi.

Langhamer nousi viime kaudella yhdeksi Ilves-fanien suosikeista. Näyttävät torjunnat sekä voittopelien jälkeen nähdyt show’t fanien edessä jäivät ikuisesti tamperelaisten mieliin.

Kun olet nyt kokenut Leijonien ja Ilveksen kotiyleisöt, niin kumman kannattajat ovat äänekkäämpiä?

”Ilveksen, ehkä Ilveksen, mutta Suomen fanit olivat myös uskomattomia. Välillä en kuullut omia ajatuksiani”, Langhamer analysoi.

Ilves-tausta on pompsahtanut kirjaimellisesti Langhamerin silmille MM-taipaleella. Ennen kisojen alkua Tšekin sosiaalisen median tiimi kuvasi pelaajistaan gif-videoita. Kun Langhamer asteli areenan syövereissä kuvausseinän eteen, hän huomasi, että viereiselle seinälle oli kiinnitetty Ilves-joukkuekaveri, veijariluonteena tunnetun Panu Miehon pahvinen naama.

”En tiedä, miksi Panun naama oli siinä. En saanut millään pidätettyä nauruani. Oli todella vaikeaa katsoa vakavailmeisenä kameraan. Panu on joka puolella. Ehkä hän seuraa minua?” Langhamer nauroi.

En ole varsinaisesti yllättynyt, että seinällä oli juuri Miehon kasvot.

”Oli hyvä nähdä Panu – vaikkakin vain kuvassa.”

Tšekin maalivahtiosaston päävastuuta kantaa Arizona Coyotesin Karel Vejmelka, joka muun muassa nollasi maanantaina Yhdysvallat. Langhamerin tavoin Ilves-fanien suosiossa oleva Lukas Dostal loukkaantui MM-kisojen alussa, joten Langhamer kantaa kakkosroolia.

”Tulemme hyvin toimeen. Kannustamme toisiamme. On harmi, että Lukas loukkaantui, mutta hän on yhä kanssamme ja kuntoutuu”, Langhamer kertoi.

Langhamer kehuu Jalosta, jonka johdolla Tšekki kohtaa MM-puolivälierissä torstaina Helsingin jäähallissa Saksan.

”Kari on ollut erinomainen. Hän toi enemmän ammattimaisuutta ja yksityiskohtien vaalimista joukkueeseemme”, Langhamer taustoitti.

Kari Jalonen (tak. kesk.) luotsaa punavalkoisia.

Tšekki otti tappion vastaan mutrusuin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut