Emil Ruusuvuori eteni taistellen jatkoon Ranskan avoimissa

Suomalainen löi Ranskan avointen avauskierroksella Ugo Humbertin. Jo-Wilfried Tsongan komea ura päättyi.

Emil Ruusuvuori kohtaa seuraavaksi Casper Ruudin.

24.5. 21:46

STT, Pariisi/Helsinki

Emil Ruusuvuori eteni ensimmäistä kertaa urallaan tenniksen Ranskan avointen kaksinpelissä toiselle kierrokselle. Suomalaisässä voitti tiistaina Ranskan Ugo Humbertin viisieräisessä ottelussa 6–2, 2–6, 6–7 (4–7), 6–4, 6–2. Avauskierroksen ottelu kesti kolme tuntia ja 49 minuuttia.

Ruusuvuori on miesten kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 61 ja Humbert 46:ntena.

”Paikoitellen oli aika vuoristorataa, molemmilla oli paljon mahdollisuuksia. Paras viidestä erästä -ottelu on niin paljon pidempi, että siinä ehtii tapahtua kaikenlaista. Olen todella tyytyväinen, että olen päässyt kakkosrundille”, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuori on toisella kierroksella tiukassa paikassa, sillä hän kohtaa Norjan Casper Ruudin. Maailmanlistalla kahdeksantena oleva Ruud joutui avauskierroksella ahtaalle ranskalaiskonkari Jo-Wilfried Tsongaa vastaan. Ruud väänsi voiton erin 6–7 (6–8), 7–6 (7–4), 6–2, 7–6 (7–0).

Ottelun jälkeen kyyneleitä pyyhkinyt Tsonga, 37, jätti samalla jäähyväiset huippupeleille, sillä hän lopetti komean uransa Ranskan avoimiin.

Ruusuvuori hävisi viime kuussa Barcelonan ATP-turnauksessa Ruudille kahdessa erässä.

”Kaikki tietävät, kuinka hyvä pelaaja hän on. Etenkin tänä vuonna hän on pelannut jokaisella alustalla tosi hyvin. Koitan panna viime kuun matsistamme paremmaksi”, Ruusuvuori sanoi Ruudista, jonka hän nostaa maailman viiden parhaan massakenttäpelaajan joukkoon.

Ruusuvuori putosi kahtena edellisvuonna Ranskan avointen kaksinpelissä avauskierroksella. Grand Slameissa Ruusuvuori on aiemmin yltänyt toiselle kierrokselle Australian avoimissa ja Yhdysvaltain avoimissa.

”Tämä oli yksi selkeä tavoite ja iso juttu itsellekin. Jatkopaikka tuli taistelun kautta”, Ruusuvuori sanoi pääsystään avauskierrokselta eteenpäin.

Nelinpeliin pitämään hauskaa

Ruusuvuori aloitti tiistain ottelun vahvasti ja vei avauserän selvästi nimiinsä. Toisessa erässä Humbert mursi heti alussa Ruusuvuoren syötön. Ruusuvuori menetti syöttönsä myös myöhemmin erässä, ja Humbert karkasi selvään voittoon.

Tiukka kolmas erä meni Humbertille katkaisupelissä, mutta Ruusuvuori pelasi kahdessa päätöserässä vahvasti ja nousi ottelun voittoon. Neljännessä erässä Ruusuvuori karkasi kahden syötönmurron turvin jo 4–0-johtoon. Humbert mursi Ruusuvuoren syötön kertaalleen, mutta erä meni suomalaiselle. Myös päätöserässä Ruusuvuori mursi ranskalaisvastustajansa syötön kahdesti.

Ruusuvuori pelaa Pariisissa myös nelinpeliä, jossa hänen parinsa on Yhdysvaltain Denis Kudla. Kaksikko kohtaa avauskierroksella Puolan Lukasz Kubotin ja Ranskan Edouard Roger-Vasselinin. Harri Heliövaara pelaa nelinpeliä brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa.

”Rennoin mielin menen nelinpeliin. Paukut ovat enemmän kaksinpelissä, ja pidetään lähinnä hauskaa nelinpelissä”, Ruusuvuori sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut