Tšekki-ottelun jättipanokset selkenivät – näin Leijonat välttää Kanadan puolivälierissä

Jos Tšekki voittaa Suomen, on siitä palkintona puolivälieräottelu Kanadaa vastaan.

Suomen puolivälierävastus selviää tiistai-iltana.

24.5. 18:53

Slovakia otti elintärkeän voiton Tanskasta jääkiekon MM-kisojen A-lohkon päätösottelussaan. 7–1-lukemin tullut voitto tarkoittaa sitä, että Slovakia sijoittuu A-lohkossa neljänneksi ja jatkaa puolivälieriin.

Samalla varmistui A-lohkon kärkinelikon lopullinen järjestys. Lohkon voittaa Sveitsi, toinen on Saksa, kolmas on Kanada ja neljäs Slovakia.

Näin ollen myös Suomen mahdolliset puolivälierävastustajat selkenivät ennen illan Tšekki-ottelua.

Tiivistettynä: jos Suomi voittaa Tšekin varsinaisella peliajalla, voittaa Leijonat lohkonsa ja kohtaa puolivälierissä Slovakian. Jos ottelu menee jatkoajalle, on Leijonat lohkokakkonen ja kohtaa Kanadan. Jos Suomi häviää varsinaisella peliajalla, se on lohkokolmonen ja kohtaa Saksan.

Tšekin asema on vielä astetta selkeämpi – ja tarjoaa mahdollisuuden pienelle taktikoinnille: jos Tšekki voittaa Suomen varsinaisella peliajalla, kohtaa se puolivälierissä Kanadan. Muuten Tšekki kohtaa Saksan.

Ruotsille ”Kanada-kortti” jää käteen, jos Suomi voittaa Tšekin varsinaisella peliajalla. Muissa tapauksissa Ruotsi voittaa lohkon ja kohtaa puolivälierissä Slovakian.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut