Raimo Helminen paljasti, miten päätyi Kummeli-sketseihin: ”Riitti, kun sanoi vaan jotain tyhmää” – katso koko hervoton videohaastattelu ja poliisilaulajien yllätysesitys

Aamulehden MM-studiossa vierailleet Ilves-legenda ja valmentaja Raimo Helminen ja Kummeleistakin tuttu näyttelijä Heikki Vihinen intoutuivat muistelemaan sketsisarjaa. Lähetyksessä nähtiin myös Tampereen poliisilaulajien yllätysesitys.

24.5. 19:49 | Päivitetty 25.5. 0:01

Aamulehti

Aamulehden MM-studiossa vieraili tiistaina iltapäivällä Ilves-legenda ja valmentaja Raimo Helminen, joka kertoi muun muassa, mitä suomalaisvalmentajista maailmalla oikein ajatellaan. Studioon saapui myös Kummeleista tuttu näyttelijä Heikki Vihinen (videossa kohta 10.24), joka arvioi, mihin Kummelin suosio perustuu. Yhdessä ystävykset Helminen ja Vihinen myös muistelivat Kummelin kuvauksia. Aamulehden MM-studion juonsivat toimittajat Ilari Leppäniemi ja Kirsi Teiskonlahti.

Raimo Helminen on valmentanut syksystä 2009 lähtien. Vuosi sitten hän johdatti päävalmentajan roolissa TPS:n hopealle. Päättyneellä kaudella hän hyppäsi kesken kauden italialaisen HC Pustertalin penkin taakse. Maajoukkueessa ja maailmallakin valmentanut Helminen arvioi MM-studiossa, mitä suomalaisvalmentajista maailmalla ajatellaan ja miksi suomalaisia valmentajia ei nähdä NHL:ssä.

”Kansainvälisesti meistä on varmasti positiivinen kuva, mutta Eurooppaa hallitsevat yhä pohjoisamerikkalaiset totaalisesti. Suomalaisilla on todella pieni jalansija tässä, ja kyllä meillä siinä tehtävää on. Osin tämä johtuu myös suhteista. Suhteilla on paljon tekemistä valmentajavalinnoissa”, Helminen kertoi.

Lähetyksessä nähtiin myös Tampereen poliisilaulajien yllätysesiintyminen. Katso, kuinka kuoro lauloi Finlandian:

Näyttelijä Heikki Vihinen puolestaan tunnustautui MM-studiossa oikeaksi Ruotsi-faniksi. ”Fanitukseni syy on se, kun Raipe lähti aikanaan Mälmöhön pelaamaan. Mitä olisivat jääkiekon MM-kisat ilman Suomi–Ruotsi-peliä? Ruotsi on hieno jääkiekkomaa”, Vihinen tuumasi hymyillen.

”Raipe on näytellyt monissa jutuissa”

Vihinen myös muisteli Kummelin tekoa ja sitä, kun Helminen vieraili Kummelin sketseissä. ”Raipe on näytellyt monissa meidän jutuissa, suosio perustuu Raipeen. Pakotin lapsuudenkaverini sketseihin”, Vihinen nauroi.

”Ei niissä onneksi tarvinnut näytellä. Sai olla oma itsensä. Riitti, kun sanoi vaan jotain tyhmää, eikä pistetty mihinkään pahaan hommaan”, Helminen nauraa.

Entä kuinka kaksikko arvioi Suomelle käyvän jääkiekon MM-turnauksessa?

”Suomi on loppuottelussa, toivottavasti vastustajana on Ruotsi”, Vihinen pohtii.

”Suomen peli näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä ja Suomi puolustaa hyvin. Suomi on vahvoilla, muista en ole päässyt ihan yhtä selville. Kanadan peli ei näyttänyt siltä, miltä odotin”, Helminen arvioi.

Katso Helmisen ja Vihisen videohaastattelu pääkuvan paikalta.

Uutiseen lisätty video Tampereen poliisilaulajien esityksestä 24.5.2022 kello 00.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut