Enää viimeistä sinettiä vaille varmaa: Tampere isännöi myös vuoden 2023 MM-kotikisoja

IIHF:n mukaan se vahvistaa ensi vuoden MM-isännät vuotuisessa kongressissaan perjantaina.

MM-kotikisat odottavat Tamperetta ensi vuonnakin.

24.5. 16:09

Aamulehti

Tampere isännöi mitä todennäköisimmin jääkiekon miesten MM-kotikisoja myös ensi vuonna. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti tiistaina, että Suomen (Tampere) ja Latvian (Riika) yhteinen hakemus on voittamassa kilvan vuoden 2023 isännyydestä.

Tampereen ja Riikan vastustaja kilpailussa oli Unkarin (Budapest) ja Slovenian (Ljubljana) yhteishakemus. Unkarin kiekkoliitto kertoi jo aiemmin tiistaina, että se ei saanut taloudellista valtiontakausta, joka on vaadittu MM-isännyyteen. Unkarin liitto lausui, että mikäli IIHF ei anna sille poikkeuslupaa edetä ilman valtiontakausta, sen ja Slovenian on vedettävä hakemuksensa pois kilvasta.

IIHF ei antanut Unkarille ja Slovenialle poikkeuslupaa, joten Tampereen ja Riikan hakemus jäi kilpailuun yksin. IIHF:n mukaan se vahvistaa ensi vuoden MM-isännät vuotuisessa kongressissaan perjantaina.

IIHF:n tiedotteen mukaan Tampereen on määrä pitää asemansa MM-kisojen pääpaikkakuntana. Tämä tietäisi Nokia-areenaan toista alkulohkoista, kahta neljästä puolivälierästä ja kaikkia mitalipelejä. Eli Leijonien pelit pelattaisiin edelleen Tampereella.

Latvian Riika isännöisi toista alkulohkoa ja kahta puolivälierää. Molempiin kaupunkeihin on tulossa fanialueet.

MM-kisat järjestetään ensi vuonna 12.–28. toukokuuta. Alun perin kisaisännän piti olla Venäjä, mutta Pietarissa ei pelata maan aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.

Tausta

MM-kisaisännät

2022: Suomi (Tampere ja Helsinki).

2023: Suomi (Tampere) ja Latvia (Riika). *

2024: Tšekki (Praha ja Ostrava).

2025: Ruotsi (Tukholma) ja Tanska (Herning).

2026: Sveitsi (Zürich ja Freiburg). *

* = MM-isäntä vahvistetaan IIHF:n kongressissa ensi perjantaina. Hakukilvassa mukana vain yksi hakemus kilpailijan pudottua pois.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut