Näin varmistuu Suomen puolivälierävastus – Ruotsi nousi B-lohkon kärkeen, Sveitsi varmisti A-lohkon ykkössijan

Sveitsi voitti Saksan voittolaukauskisassa, Ruotsi nollasi Latvian tiistain avauspeleissä.

Suomi pelaa tiistaina aökulohkon päätöspelin, vastassa on Tšekki.

24.5. 15:18 | Päivitetty 24.5. 17:20

Ruotsi voitti jääkiekon MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussaan Latvian 1–0. Voitto nosti Ruotsin B-lohkon kärkipaikalle ennen lohkon päättävää iltaottelua Suomi–Tšekki.

Vähintään lohkon kakkossijan varmistanut Ruotsi johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Suomeen. Leijonat tarvitsee Tšekkiä vastaan kolmen pisteen voiton noustakseen lohkovoittajaksi.

Jos Tšekki voittaa Suomen varsinaisella peliajalla, Suomi putoaa lohkossa kolmanneksi.

Näin Leijonien Harri Pesonen ennakoi tiistai-illan ottelua:

Näin Leijonien Atte Ohtamaa ennakoi tiistai-illan ottelua:

Ruotsin NHL-vahvistus William Nylander teki toisessa erässä voittomaalin ylivoimalla. Latvian tappio varmisti sen, että Yhdysvallat nähdään torstain puolivälierissä B-lohkon neljäntenä joukkueena.

A-lohkon tiistain päiväpelissä Sveitsi varmisti lohkovoiton. Se voitti Saksan 4–3 voittolaukauskisan jälkeen.

Samalla varmistui Saksan lohkon kakkossija.

Suomella on vielä monia mahdollisia puolivälierävastustajia. A-lohkossa Tanska, Kanada ja Slovakia jakavat vielä tiistain lopuissa otteluissa sijat 3–5.

Näin Suomen puolivälierävastus ratkeaa

Leijonien puolivälierävastustaja on Tšekki-tuloksesta ja A-lohkon päätöspeleistä riippuen Saksa, Kanada, Tanska tai Slovakia.

Tanska tai Slovakia putoaa joukosta pois, kun joukkueet kohtaavat kello 16.20 puolivälieräpaikan ratkaisevassa ottelussa. Kahteen peräkkäiseen tappioon taipunut Kanada pelaa puolestaan kello 20.20 alkaen Ranskaa vastaan.

Jos Tanska voittaa varsinaisella peliajalla Slovakian, se varmistaa A-lohkon kolmannen sijan ja Kanadan sijoittumisen lohkon neljänneksi. Jos Suomi voittaisi tämän jälkeen varsinaisella peliajalla Tšekin, pelaisi Leijonat puolivälierässä hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan.

Slovakia tarvitsee Tanskasta varsinaisen peliajan voiton, jotta se nousisi lohkossa neljänneksi ja puolivälieriin. Siinä tapauksessa Suomi kohtaisi kolmen pisteen Tšekki-voitolla puolivälierässä Slovakian.

Mikäli Suomen ja Tšekin ottelu etenee jatkoajalle, Suomi on lohkossaan varmuudella toinen. Myös silloin Suomi voi kohdata Kanadan, joka nousisi kolmen pisteen voitolla Ranskasta A-lohkon kolmannelle sijalle, jos Tanska ei voita Slovakiaa varsinaisella peliajalla.

Jos Suomi häviää Tšekille varsinaisella peliajalla, Suomen sijoitus on lohkossa kolmas ja joukkue kohtaisi puolivälierässä Saksan.

Päivitetty 24.5.2022 kello 16.16 väliotsikon jälkeisellä osalla, jossa kerrotaan Suomen puolivälieräskenaarioista.

Oikaisu 24.5.2022 kello 16.09. Sveitsi voitti Saksan 4–3, ei 5–4.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut