Tampereella saatiin nauttia ruotsalaistähden show’sta: William Nylander näytti, että Ruotsi sai todellisen ässän korttipakkaansa: ”Hän on parhaita maailmassa”

Ruotsin hyökkääjä William Nylander teki MM-avauksessaan tehot 1+2.

Ruotsi haki selvän 7–1-voiton Norjasta sunnuntaina.

22.5. 23:39

Aamulehti, STT

William Nylander otti heti Tampereen MM-areenan omakseen. Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä pelasi MM-avauksensa sunnuntaina Norjaa vastaan ja näytti heti, että Ruotsi sai todellisen tähtivahvistuksen.

Nylander nakutti tulostaululle tehot 1+2, kun Ruotsi antoi Norjalle selkäsaunan maalein 7–1.

Etenkin Nylander väläytti laukaustaan ja peliälyään. Nylanderin ranne puhui tulisesti, kun hän vei Ruotsin 2–0-johtoon toisessa erässä.

Muutama muukin maalipaikka oli, mutta vielä ei uponnut, vaan enemmänkin kolisi päätypleksi. Sen sijaan Nylander järjesti kahdella kauniilla syötöllään Ruotsille maalit.

Ihan kelpo aloitus ruotsalaispelaajalta, joka saapui kesken kisojen, ja pitkän matkustamisen jälkeen hyppäsi nopeasti kaukaloon Tampereelle päästyään.

”Oli lopulta hyvin helppoa hypätä mukaan”, Nylander totesi Norja-voiton jälkeen.

”Siinä auttavat meidän vahva joukkueemme, hyvä valmennus ja muu staff.”

William Nylanderin NHL-kausi Toronton kanssa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kuviot kuntoon

Nylander oli selvästi halukas pääsemään heti mukaan MM-rytmiin. NHL-kausi päättyi Torontossa massiiviseen pettymykseen pudotuspelien avauskierroksella, mutta Nylander halusi jatkaa kauttaan vielä Suomessa.

Avauserän alussa tarkasteltiin Ruotsin mahdollista maalia videolta. Nylander käytti sen ajan hyväkseen ja palaveerasi oman maalin kulmalla puolustaja Rasmus Dahlinin ja maalivahti Magnus Hellbergin kanssa.

Ehkä he puhuivat tulevista ylivoimakuvioista, sillä pakkopeli toimi Ruotsilla. Ruotsi teki neljä ylivoimamaalia, joista Nylander syötti kaksi ja viimeisteli yhden.

Tarkastelun jälkeen alkuminuuttien maali hylättiin, mutta pian sen jälkeen Ruotsi pääsi ylivoimalle. Nylander passasi ja Jacob Peterson teki avausmaalin.

”Olen tyytyväinen, että saimme ylivoimapelin kulkemaan. Oli hyvä asia saada ketjuille heti maaleja ja kemiat kohdilleen”, Nylander totesi tyynesti.

Nylanderin tehojen lisäksi Jacob Peterson (2+1) ja Rasmus Asplund (2+0) viettivät kahden maalin iltaa.

Ruotsin ylivoimassa yhtenä palasena oleva Columbus-hyökkääjä Emil Bemström oli hyvin tyytyväinen, että joukkue sai Nylanderin ylivoimapelin moottoriksi.

”Hän oli hyvä tänään ja auttoi etenkin meidän ylivoimapeliämme paljon”, Bemström iloitsi.

Nylander laitettiin heti ykkösketjun oikeaan laitaan tekemään tulosta. NHL:n runkosarjassa syntyi 81 pistettä 80 peliin, joten puhutaan Tampereen MM-kisojen yhdestä kovimmista tähdistä.

”Hän on parhaita maailmassa, hurja lisä meille”, joukkuekaveri Bemström kuvaili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut