Rovanperä nousi kovalla vedolla Portugalin MM-rallin kärkeen – "Kalle on ollut vahva"

Kalle Rovanperä nousi Portugalin MM-rallin kärkeen.

21.5. 20:18

Porto/Helsinki

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä nousi Portugalin MM-rallin kärkeen ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta. Hän paiskoi useita pohja-aikoja ja nousi lopulta tallitoverinsa Elfyn Evansin ohi reilut 37 kilometriä pitkällä erikoiskokeella 15. Myöhäisiltaan jäi vielä reilun kolmen kilometrin rypistys.

"Kuulostaa hyvältä”, Rovanperä tuumi erikoiskokeen maalissa MM-sarjan verkkosivujen mukaan.

"Oli todella vaikea ajaa kovilla renkailla, koska erikoiskokeen keskivaiheilla oli märkää. Ongelmaton päivä jälleen kerran, joten voimme olla iloisia”, suomalainen summaili.

Evans johti 9,9 sekunnilla ennen pätkää, mutta Rovanperä keikautti asetelman nurinpäin ja siirtyi kilpailun kärkeen neljällä sekunnilla ennen walesilaista.

"Kalle on ollut vahva. Tämä oli mielestäni meidän huonoin pätkä, ja meidän ollessa taipaleella satoi todella rankasti. Olin vähällä ajaa päin puuta lähellä lähtöä, mikä ei ollut ollenkaan kiva juttu”, Evans luetteli syitä siihen, miksi hävisi niin paljon Rovanperälle.

Hyundain Thierry Neuville oli 15. erikoiskokeen nopein peräti 16,9 sekunnin erolla Rovanperään, mutta kilpailussa belgialainen on vasta viidentenä. Rovanperän ja Evansin perässä Takamoto Katsuta täydentää Toyotan hienoa menestystä ja on kolmantena.

"Oli todella haastavaa. Alussa ei satanut, mutta sitten satoikin paljon, ja kestopäällysteosuus oli täynnä vettä. Se ei ollut lainkaan nautinnollista. Sitten tuoksui sille kuin jokin olisi sulanut autossa”, Katsuta kertasi.

WRC2-luokan voitosta taisteleva Hyundain Teemu Suninen kaasuttelee yleiskilpailun kymmenentenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut