Sveitsi nujersi Kanadan, teki historiaa ja nousi lohkon kärkeen – Kanadan tähti: ”Tämä oli meille herätys”

Sveitsi todisti olevansa yksi turnauksen suosikeista.

Sveitsin pelaajat tuulettivat 3–3-tasoitusmaalia Kanadaa vastaan.

21.5. 19:37 | Päivitetty 21.5. 21:13

Aamulehti

Sveitsi karkasi 6–3-voittoon, kun se kohtasi Kanadan jääkiekon miesten MM-kilpailujen alkusarjan ottelussa Helsingissä. Nikkarit johtivat räväkässä avauserässä kolmeen otteeseen maalilla, mutta Sveitsi kiri joka kerta tasoihin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n mukaan Sveitsi ei ollut koskaan aiemmin tehnyt Kanadaa vastaan kuutta maalia MM-kisoissa.

Sveitsi osoitti viimeistään Kanada-ottelussa, että se on yksi käynnissä olevan turnauksen suosikeista. Sveitsi on ollut MM-hopealla 2013 ja 2018, eikä olisi suuri ihme, vaikka maa nähtäisiin finaalissa myös Tampereella.

Vaikka Kanadaa pidetään jääkiekon jättiläisenä Sveitsiin verrattuna, jälkimmäisen voitto ei ollut yllätys. Sveitsi on voittanut joukkueiden kuudesta viime kohtaamisesta MM-kisoissa neljä.

Sveitsin Andres Ambühl pelasi jo 120. ottelunsa MM-kisoissa. Se on IIHF:n mukaan ennätys.

”Tämä oli täydellinen päätös päivälle. Muistan tämän päivän varmasti”, Ambuhl sanoi.

Sveitsin ykkössentteri ja kapteeni Nico Hischier sanoi, että voitto antoi itseluottamusta.

”Tiesimme, että olemme hyvä joukkue. Nyt näytimme sen”, Hischier kertoi IIHF:n sivuilla.

Ottelua Helsingin jäähallissa oli seuraamassa täysi tupa. Hallin kapasiteetti MM-kisoissa on 5 676 katsojaa. Tunnelma oli hurja, kun sveitsiläiset kannustivat omiaan.

”Oli hauska ottelu. Emme ole vielä pelanneet tällaisen yleisön edessä täällä. Se oli mahtavaa, siitä sai energiaa”, Kanadan huippuhyökkääjä Mathew Barzal sanoi.

Barzal antoi kehut Sveitsille.

”Heillä on hyvä joukkue, kovin, jota vastaan olemme toistaiseksi pelanneet. Tämä oli meille herätys.”

Nico Hischier viimeisteli toisessa erässä 4–3-johdon sveitsiläisille, ja Pius Suter tuplasi johdon päätöserän alussa. Timo Meier viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Hischierin, Meierin ja Suterin lisäksi myös Dean Kukan summasi pisteet 1+1. Denis Malgin nappasi kaksi syöttöpistettä. Leonardo Genoni urakoi Sveitsin maalilla 22 torjuntaa. Kanadan Logan Thompson torjui 21 laukausta.

Ennen lauantain ottelua Kanada, Sveitsi ja Saksa olivat 12 pisteessä, mutta nyt Sveitsi nousi yksin Helsingissä pelattavan A-lohkon kärkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut