Rovanperällä huima ajopäivä Portugalin MM-rallissa: ”Kalle on flow-tilassa”

Kalle Rovanperä selviytyi tienauraajan epäkiitollisesta roolista erinomaisesti.

Toyotan Kalle Rovanperä on perjantain jälkeen toisena Portugalin MM-rallissa.

20.5. 22:20

STT

Toyotan Kalle Rovanperä lähtee mahtavista asetelmista lauantain ajopäivään Portugalin MM-rallissa. Rovanperä on yhdeksän erikoiskokeen jälkeen kisassa toisella sijalla vain 13,6 sekuntia kisaa johtavaa tallikaveria Elfyn Evansia perässä.

Rovanperä joutui Portugalin sorapätkille ensimmäisenä autona, mikä tiesi tukalaa urakkaa tienauraajan roolissa. MM-sarjaa johtava suomalaiskuski hallitsi kuitenkin tilanteen mestarillisesti.

”Oli rankka päivä, kun olosuhteet olivat rajut ja pölyä tuli autoon todella paljon. Hiekkaa oli ihan joka paikassa. Välillä oli vaikea nähdä ja jopa hankala hengittää, kun hiekkapölyä oli niin paljon”, Rovanperä totesi.

”Selvisimme päivästä todella hyvin. Tästä on mukava lähteä lauantain pätkille.”

Kolmantena kilpailussa ajaa Hyundain Dani Sordo, jonka ero kärkeen on kuitenkin jo reilut 40 sekuntia.

Perjantain avauspäivä tarjosi rutkasti draamaa, kun sekä Toyotan Sébastien Ogier että kisaa aamupäivän lenkin jälkeen johtanut Ford-kuski Sébastien Loeb joutuivat keskeyttämään.

Lue lisää: Loeb ajoi ulos erikois­kokeen ensimmäisessä mutkassa ja keskeytti kärkipaikalta – Rovanperä on Portugalin MM-rallissa neljäntenä

Latvala hämmästeli suoritusta

Myös Rovanperän pahin uhkaaja MM-sarjassa, Hyundain Thierry Neuville kärsi teknisistä ongelmista ja starttaa lauantaille vasta seitsemänneltä sijalta. Varsinkin rengasrikot näyttelivät suurta roolia perjantaina.

”Oletettavissa oli, että iltapäivä on rankka ja niinhän se olikin. Pienet riskinotot yhdellä varapyörällä maksoivat aika rankasti kuljettajille”, Rovanperä totesi.

”Täytyy silti myöntää, että myös olosuhteet olivat hurjat, joten ihan kaikkea ei voi laittaa rengasvalmistajan piikkiin. Kuljettajana täytyy ymmärtää tilanne, että kuinka rajusti voi ajaa ja miten paljon rengas sekä auto kestävät.”

Nuori Rovanperä sai Latvalan jälleen hämmästelemään.

”Kalle on ajanut erittäin hienosti ensimmäisenä autona tiellä. Hän ei tehnyt mitään virheitä ja hallitsi tilanteen upeasti”, Latvala hehkutti.

”Nyt kaikki toimii ja Kalle on tavallaan flow-tilassa. Silloin hommat menevät omalla painollaan.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut