Toimittaja esitti tökerön kysymyksen naisvalmentajalle MM-kisoissa: ”Se oli virhe, jota kadun”

Slovakian yleisradioyhtiö pahoitteli toimittajansa Saksan naisvalmentajalle esittämää vihjailevaa kysymystä.

Jessica Campbell on MM-historian ensimmäinen naisvalmentaja miesten kisoissa.

20.5. 20:43

Saksan jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentaja Jessica Campbell, 29, tuohtui slovakialaistoimittajan esittämästä kysymyksestä – eikä suotta.

Campbell on herättänyt runsaasti huomiota Suomen MM-turnauksessa, sillä hän on ensimmäinen naispuolinen valmentaja miesten MM-kisoissa. Toni Söderholmin luotsaaman Saksan valmennustiimissä Campbellin vastuualueita ovat alivoimapeli ja yksilövalmennus.

Lasikaton rikkonut kanadalainen pelasi omalla pelaajaurallaan yhden MM-turnauksen.

Kohu nousi Keskiviikon aamuharjoitusten jälkeen, kun Slovakian yleisradioyhtiö RTVS:n toimittaja Barbora Ziacikova haastatteli Campbellia tv-kameran edessä.

”Millaista on olla kauniina naisena joukkueessa, jossa ympärilläsi on paljon komeita miehiä? Ehkä pidät joistakin enemmän kuin toisista”, toimittaja vihjaili.

Seksististä vihjailua sisältänyt kysymys sai kanadalaisvalmentajan hämilleen.

”Anteeksi, mutta en ymmärrä, mitä tarkoitat”, Campbell vastasi.

Toimittaja sen sijaan ei hämmentynyt, vaan toisti tökerön kysymyksen.

”Tämä on työni ja ammattini. Pelaajat tekevät oman työnsä. Meillä on vahva ammatillinen suhde pelaajien kanssa, ei mitään muuta”, Campbell totesi.

Yle Urheilun mukaan Campbell kertoi haastattelun jälkeen joukkueensa mediavastaavalle, ettei pitänyt slovakialaistoimittajan esittämistä kysymyksistä.

Slovakian yleisradioyhtiö selitti myöhemmin, että vihjailevaa kysymys oli tarkoitettu viihteelliseen lifestyle-ohjelmaan.

”Valitettavasti tässä tapahtui väärinkäsitys. Kysymys oli ohjelman aiheen mukainen. Olen varma, että Barbora ei tarkoittanut sitä pahalla, eikä halunnut loukata Jessica Campbelliä”, ohjelmaa tuottavan luovan tiimin Richard Lintner sanoi slovakialaiselle Brainee-sivustolle.

Myös yleisradioyhtiön tiedottaja korosti RVTS:n olevan pahoillaan.

Tökerön kysymyksen esittänyt toimittaja sanoi niin ikään olevansa ”vilpittömästi pahoillaan koko tilanteesta” ja haluavansa pahoitella tapausta henkilökohtaisesti.

”Yritän tehdä rakastamaani työtä parhaani mukaan. Ymmärrän, että tässä kontekstissa se (kysymys) oli virhe, jota kadun.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut