Juha Puhtimäki haluaa törkeän käytöksen pois pesäpallosta: ”Aikuisten ihmisten pitää pystyä kontrolloimaan, mitä päästävät suustaan”

Manse PP haki Seinäjoelta voiton, mutta täysi pistepotti jäi haaveeksi.

Juha Puhtimäki ei ollut tyytyväinen Mansen sisäpeliin perjantaina Jymyjussien vieraana. Kuva syyskuulta 2021.

20.5. 21:10 | Päivitetty 20.5. 22:01

Aamulehti

Kielenkäyttö ja toisten kunnioitus nousivat pesispiireissä puheenaiheeksi, kun Kempeleen Kirin pelinjohtaja Teemu Körkkö lateli tuomareille painokelvotonta palautetta maanantain tv-ottelussa Joensuun Mailaa vastaan.

Manse PP:n miesten joukkueen lukkari Juha Puhtimäki tunnetaan hyvin sanavalmiina yksilönä niin kentällä kuin sen ulkona. Seinäjoen perjantai-illassa hän kertoi puhuneensa jo reilun vuoden verran samasta asiasta kuin liitto nyt:

”Aikuisten ihmisten pitää pystyä kontrolloimaan, mitä päästävät suustaan”, Puhtimäki tiivisti.

”Jos jotkut ovat verbaalisesti niin lahjattomia, etteivät pysty muuta kuin haukkumaan ja kiroamaan, niin silloin kannattaa pitää vaan turpansa kiinni.”

Puhtimäki kertoi Topi Kososen antaneen samassa ottelussa hyvän esimerkin siitä, miten otteluun pystyy tuomaan väriä ja kyseenalaistamaan tuomioita, mutta käyttäytymään samalla kuin ihmiset.

”Siitäkin yleisö syttyi, vaikka herra käyttäytyi aivan esimerkillisesti.”

Puhtimäen Mansen ulkopeli on ollut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa kriittisillä hetkillä lähes virheetöntä. Jymyjussit kykeni perjantain ottelussa vain yhteen juoksuun, Kankaanpään Maila oli onnistunut yhden läpilyönnin pohjalta saamaan aikaan kaksi juoksua.

Manse hukkasi silti lakeuksien reissulle yhden sarjapisteen ennakolta selvästi heikompaa joukkuetta vastaan: voitto irtosi, mutta jaksoin 1–0 (1–0, 1–1).

”Ei ollut suoraan sanottuna paskan hääviä peliä meiltä, varsinkin sisäpeli oli kohtuullisen luokatonta. Ulkopelillä voitimme tänään, sisäpeli ei periaatteessa antanut siihen edellytyksiä”, Puhtimäki totesi illan peliesityksestä.

Ilmajoelta kotoisin olevalla Puhtimäellä on historiaa molemmista Jymyjussien edeltäjistä Nurmon Jymystä ja Seinäjoen Maila-Jusseista. Yleisön hampaisiin hän ei kuitenkaan kertomansa mukaan Seinäjoella joudu.

”Eivät ne minulle tohdi huudella. Ne tietävät, että rupean pelaamaan silloin paremmin.”

Jymyjusseilla riitti tilanteita

Jymyjussit oli saanut avausottelussaankin Vimpeliä vastaan aikaan vain yhden juoksun, mutta nyt se onnistui yllättävänkin hyvin tilanteiden luomisessa. Kolmostilanteita Jymyjusseille kertyi 14, Manselle vain kuusi.

Kotiutusyrityksissä Mansen ulkopeli oli paineen alla virheetöntä. Sisäpelissä Tuomas Jussilan kotiutti avausjaksolla Perttu Ruuska, toisella Henri Puputti.

Manse-debyytissään säväyttäneellä Ruuskalla oli tällä kertaa sisällä vaikeampaa. Sama päti myös muun muassa Puhtimäkeen: normaalisti tehokas duo onnistui kärkilyönneissä yhteensä 18 yrityksellä vain neljästi.

Lautasen äärellä Puhtimäen työskentely oli sen sijaan totutun toimivaa. Samaa voi sanoa myös vastapuolen nuoresta kollegasta Joona Lehtisestä, joka onnistui sekoittamaan aika ajoin Mansen sisäpeliä taktisilla väärillään.

”He pelasivat varsinkin ulkona hyvin, ja kaverin lukkari pelasi hienon pelin. Sillekin pitää antaa asiaan kuuluva arvo. Juoksuja he eivät saaneet lyötyä, mikä oli osaksi myös meidän hyvyyttämme”, Puhtimäki totesi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut