Loeb ajoi ulos erikois­kokeen ensimmäisessä mutkassa ja keskeytti kärkipaikalta – Rovanperä on Portugalin MM-rallissa neljäntenä

Kalle Rovanperän ero kärkeen on viiden erikoiskokeen jälkeen kymmenen sekuntia.

”Äärirajoilla ei voi ajaa, muuten auto ei kestäisi”, kommentoi Kalle Rovanperä Portugalin MM-rallin viidennen erikoiskokeen jälkeen.

20.5. 15:59

Portugalin MM-rallin kärkipaikka vaihtui kilpailun viidennellä erikoiskokeella, kun yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb joutui keskeyttämään kilpailun heti ajopätkän alussa.

Fordilla kauden toista MM-ralliaan ajanut Loeb, 48, kolhi erikoiskokeen ensimmäisessä mutkassa autoaan tien laidalla olleeseen aitaan, eikä ranskalaiskonkari pystynyt jatkamaan matkaa.

Ensimmäiseltä ajopaikalta perjantain soratieosuuksille lähtevä Toyotan Kalle Rovanperä jäi reilun 12 kilometrin erikoiskokeella 6,1 sekunnin päähän pohja-ajan kaasutelleesta tallitoveristaan Sébastien Ogierista.

Rovanperä on rallissa neljäntenä 9,9 sekuntia jäljessä kisaa johtavasta Toyotan Elfyn Evansista.

”Todella hankalaa. Tämä osuus oli paljon hankalampi kuin odotin, ja ajaminen tuntuu pahalta. Äärirajoilla ei voi ajaa, muuten auto ei kestäisi”, Rovanperä harmitteli MM-sarjan verkkosivuilla.

Erot Portugalissa ovat pieniä, sillä toisena ajava Hyundain Thierry Neuville on 2,1 sekunnin päässä Evansista. Ogier on kolmantena (ero kärkeen 4,8 sekuntia), Viron ja Hyundain Ott Tänak kaasuttelee viidentenä (+10,8).

Rovanperä johtaa MM-sarjaa kolmen kilpailun jälkeen selvällä erolla. Neuville on MM-sarjassa toisena 29 pisteen päässä suomalaisnuorukaisesta, ja kahden viime kauden MM-kakkonen Evans on jäänyt suomalaisesta jo 59 pistettä.

Ogierille MM-kilpailu on vasta kauden toinen.

Perjantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut