Hiihtomaajoukkueeseen valittiin miehiä lähes tuplasti naisiin verrattuna

Maajoukkueen leireillä harjoitusohjelmaa on tarkoitus eriyttää entistä enemmän sprintterien ja normaalimatkan hiihtäjien välillä.

Hiihtomaajoukkueen päävalmentajana toimii Teemu Pasanen.

19.5. 22:03

Maastohiihdon maajoukkue on ensi kaudella selvästi aikaisempaa suurempi, kun siihen kuuluu seitsemän naista ja peräti 13 miestä.

Hiihtoliitto julkaisi nimilistan torstaina. Naisista valittiin odotetut nimet. Sen sijaan miehissä voi pitää yllätyksenä sprintterien Juuso Haaralan ja Lauri Mannilan nimeämistä.

”Miesten puolella meillä nousi viime talvena uusia nuoria urheilijoita useammankin kerran maailmancupin pistesijoille, ja tämän vuoksi miesten ryhmä on nyt hieman aiempaa isompi”, päävalmentaja Teemu Pasanen perusteli Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pasasen mukaan maajoukkue jatkaa pitkälti samansuuntaisella leirityksellä kuin viime kaudella

”Lisäksi toimintaa on tarkoitus eriyttää leireillä entistä selkeämmin, eli sprintterit ja normaalimatkan hiihtäjät harjoittelevat aiempaa enemmän oman ohjelman mukaan.”

Miehissä uusia urheilijoita A-maajoukkueryhmässä ovat myös nuorten maailmanmestarit Niilo Moilanen ja Arsi Ruuskanen sekä olympiajoukkueeseen yltänyt Remi Lindholm ja maailmancupissa kilpaillut Ville Ahonen.

Ensi kauden päätavoitteena ovat MM-kisat Slovenian Planicassa.

Valinnat

Maastohiihdon A-maajoukkue

Naiset:

Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä. Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Miehet:

Ville Ahonen, Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut