Elli Kattelus vaihtoi talvella roolia ja mailanvarressa kulkee – Manse haki tärkeän vierasvoiton Lapualta: ”Olen tykännyt roolin muutoksesta”

Manse PP voitti viime kauden pronssipeleistä tutun Virkiän vieraskentällä 2–0 naisten Superpesiksessä.

Elli Kattelus nousi isoon rooliin Mansen voitossa Lapuan Virkiästä torstaina. Kuva kesäkuulta 2021.

19.5. 21:16

Aamulehti

Elli Kattelus astui valokeilaan, kun Manse PP tarvitsi tilanteen keikautusta Lapualla torstaina. Kattelus sivalsi mailanvarressa Mansen voittoon naisten Superpesiksessä Lapuan Virkistä jaksoin 2–0 (2–1, 10–6) vieraskentällä.

Samalla Manse otti toisen voittonsa kolmesta pelistään, kun keskiviikkona kaatui Tahko. Joukkueen on hyvä jatkaa matkaa Seinäjoelle lauantaiksi.

Jokerilyöjänä pelannut Kattelus ratkaisi avausjakson neljännen tasoittavassa lyömällä Sara-Ella Kemppaisen kotiin. Juoksu päätti samalla jakson Manselle tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Toisella jaksolla Mansen Siri Eskola oli jo keskiviikon tapaan pamauttanut kunnarin, mutta Virkiä oli vielä voittotaistossa mukana. Sitten tuli vuoroon Kattelus ja paketoi homman.

Komea lyönti meni läpi ja Mansen kenttä rullasi neljän juoksun verran. Kattelus sai itse juhlia kunnaria lyöntinsä päätteeksi.

”Oli hyvin mailassa ja hyvä keli pelata”, onnistumisista iloinen Kattelus tuumi.

Täysi keskittyminen

25-vuotias Kattelus oli vuosi sitten alkukaudesta lukkarina tuuraamassa Senni Sallista. Nyt toimii myös lyöntipeli. Hän kertoo, että lukkarina pelaamista ei ole enää tällä kaudella harjoiteltu, vaan talvesta lähtien on keskitytty pelkästään sisäpeliin. Hänessä saattaa olla Henna Suomisen saappaiden täyttäjä Mansen kotiutusosastolla.

”Olen tykännyt roolin muutoksesta. Tarkoitus olisi ottaa sellainen rooli Mansessa tällä kaudella, että pinnoja lyödään jatkossakin.”

Mansen pelinjohtaja Jari Cavernelis oli iloinen Katteluksen onnistumisesta.

”Ellillä on ollut tosi lähellä onnistumiset alkukaudesta ja nyt alkoi osua.”

Voitto oli Mansella arvokas tulevaa kärkikamppailua arvioiden. Virkiä tuli tutuksi viime kaudella pronssiotteluista, jotka Manse voitti. Virkiä kuuluu ennakkoarvioissa Mansen tapaan kärjen kovimpiin haastajiin. Niinpä puhdas kolmen pisteen voitto maistui, kuten avausjakson voittolyönnin jälkeisistä tuuletuksista huomasi.

”Tärkeää oli etenkin tiukan avausjakson kääntäminen voitoksi. Kolme vieraspistettä Lapualta ja alkukauden vieraspainotteisessa pelitahdissa on iso juttu”, Cavernelis arvioi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut