Tanskan pukukopissa pystyi haistamaan savun, Helsingin jäähallissa syttyi tulipalo ennen MM-pelejä – syynä keskuspölynimuri

Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, eikä palosta aiheutunut henkilövahinkoja.

Helsingin jäähallissa syttyi torstaina pieni tulipalo. Kuva syksyltä 2016.

19.5. 16:26 | Päivitetty 19.5. 21:50

Jääkiekon MM-kisojen toisessa areenassa Helsingin Jäähallissa syttyi torstaina iltapäivällä pieni tulipalo.

Tulipalo havaittiin ennen kello neljää.

Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, eikä palosta aiheutunut henkilövahinkoja. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ja halli tyhjennettiin yleisöstä.

”Rakennuspalo jäähallilla. Alkupalo sammutettu. Vahingot vähäiset. Ei henkilövahinkoja. Illan ottelu voi siirtyä eteenpäin”, Helsingin pelastuslaitos tiedotti.

Torstaina Helsingissä on tarkoitus pelata kaksi ottelua. Iltapäivän Saksa–Tanska-pelin aloitusta jouduttiin lykkäämään tapauksen vuoksi.

Ottelu päästään aloittamaan yli kaksi tuntia myöhässä, kello 18. Iltaottelu Kanada–Kazakstan alkaa kello 21.30, kisaorganisaatio tiedottaa.

Avausottelun joukkueiden olisi pitänyt päästä jäälle lämmittelemään kello 15.40 ja ottelun olisi pitänyt alkaa 16.20, mutta halli jouduttiin evakuoimaan.

Tanskan kopissa savua

Tanskalainen uutistoimisto Ritzau tavoitti Tanskan maajoukkueen tiedottaja Claus Fonnesbechin, joka avasi tilannetta.

”Pystyimme haistamaan ja maistamaan savun pukuhuoneessamme, ja pian tämän jälkeen meitä pyydettiin poistumaan rakennuksesta. Pelaajat seisoivat hallin ulkopuolella pelitamineissaan”, Fonnesbech kertoi.

”Paloautojen pakkaaminen on alkanut, joten näyttää siltä, että homma on saatu hallintaan.”

Sähkölaitepalo

Kisaorganisaatiosta kerrottiin STT:lle, että syttymissyyn epäillään olleen rakennustekninen. Ilkivaltaa ei epäillä. Poliisi selvittää tulipalon syttymissyytä.

”On selvää, että kyseessä oli sähkölaitepalo. Palo jäi pieneksi, koska pelastuslaitos ehti nopeasti paikalle sammuttamaan tulta”, kertoi päivystävä palomestari Joonatan Suosalo.

Kisaorganisaation mukaan palon aiheutti tuleen syttynyt hallin keskuspölynimuri.

”Sisään hallin oli ehtinyt palon syttyessä vasta vähän yleisöä, jotka evakuoitiin. Kenellekään yleisöstä, pelaajista tai henkilökunnasta ei aiheutunut palosta vaaratilannetta”, sanoi jääkiekon MM-kisojen viestintä-, vastuullisuus- ja markkinointijohtaja Suvi Aherto STT:lle.

Suosalon mukaan palosta aiheutui runsaasti savua, joka pääsi leviämään pelaajien pukukoppikäytävään ja myös pukukoppeihin.

”Pelin yleisö ei altistunut savulle, koska savu eteni katsomoihin vasta hieman myöhemmin”, Suosalo kertoi evakuoinnin vaiheista.

Aherto lisäsi, että alkamassa ollutta peliä jouduttiin lykkäämään, koska hallia tuuletettiin savun vuoksi noin tunti.

Päivitetty 19.5.2022 kello 17.21, 17.53 ja 18.36. Lisätty tiedot uusista alkamisajoista, Tanskan joukkueen kommentit, Joonatan Suosalon ja Suvi Aherron kommentit.

Tarkennettu 19.5.2022 kello 21.49 tieto Tanskan ja Saksan pelin alkamisajasta. Peli päästiin aloittamaan jo kello 18 eikä kello 18.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut