Curt Lindström sai upean vastaanoton Tampereella – ”Ei koskaan tapahtuisi Ruotsissa”, totesi hän tulevasta lauantaista

Entistä jääkiekkovalmentajaa Curt Lindströmiä arvostetaan Suomessa.

Curt Lindström Espoossa joulukuussa 2017.

19.5. 10:29

Suomen historian ensimmäiseen jääkiekon maailmanmestaruuteen vuonna 1995 valmentanut Curt Lindström oli keskiviikko­iltana jännäämässä Suomen ja Ruotsin MM-ottelua paikan päällä Tampereella.

81-vuotias valmentajalegenda sai Nokia-areenan yleisöltä raikuvat aplodit, kun kamera löysi hänet valotaululle pelikatkon aikana. Hymyillen aplodit vastaanottanut Lindström on Suomessa asemassa, johon harvat yltävät.

"Joskus sellainen tuntuu nololta, mutta se kertoo myös arvostuksesta. Se on merkki, että työni kelpuutettiin”, Lindström sanoi Aftonbladetille.

"Suomessa tiedetään, kuinka kunnioittaa sankareitaan.”

Lindström saapui Tampereelle Suomen jääkiekkoliiton kutsusta.

"Lauantaina pidetään ’legendojen lounas’ niille kolmelle Suomen joukkueelle, jotka ovat voittaneet MM-kultaa, sekä olympiajoukkueelle. Sellaista ei koskaan tapahtuisi Ruotsissa, mutta Suomessa tapahtuu”, Lindström sanoi.

Lindström on kärsinyt viime vuosina pahenevista terveyshuolista. Viime vuonna hän kertoi sairastavansa parantumatonta hermostosairautta polyneuropatiaa. Polyneuropatia vaikuttaa ääreishermostoon niin, että ihminen menettää hiljalleen käsien ja jalkojen toimintakykyä ja tuntoa.

"Oireet ovat olleet jo 4–5 vuotta, pahempina ja pahempina. Voin kävellä, mutten pitkään. Lentokoneeseen noustessani tarvitsin apua. En voi avata pulloa, sormissa ei ole tuntoa”, Lindström kuvaili tilannettaan kuluvan vuoden helmikuussa.

Lindström kertoi viettävänsä kesänsä Ruotsissa, josta hänen thaimaalainen vaimonsa Wannarot on saanut taas väliaikaisen oleskeluluvan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut