Aamulehden lukijat jakoivat muistojaan jääkiekon MM-kisoista – ”Erikoisesti on jäänyt mieleen Urho Kekkosen jämäkkä kädenpuristus”

Pyysimme lukijoita kertomaan parhaita muistojaan jääkiekon MM-kisoista. Tässä jutussa jaamme niitä kymmenen.

Vuoden 1965 Tampereen-kisat kirvoittivat monia muistoja. Koululaisille jaettiin lippuja, ja kouluilta tehtiin bussimatkoja peleihin. Arkistokuva 2–2-lukemiin päättyneestä Suomi–Ruotsi-ottelusta.

24.5.2022 14:33

Aamulehti

Niska limassa kotiin

”Tietenkin makeimmat muistot ovat voitto Ruotsista 4–0 ja MM-kisavoitto 1995. Kuitenkin mieliinpainuvin on minulla ottelu Suomi–Neuvostoliitto vuoden 1970 MM-kisoista. Olin silloin keskikoulun kolmannella, ja tuo ottelu oli harmillisesti iltapäivällä koulun aikaan. Saimme kuitenkin kinuttua muistaakseni kuvaamataidon opettajalta, että pidetään tunti tilassa, jossa on televisio, ja katsotaan samalla ottelua. Peli olikin erittäin jännittävä. Ehkä ensimmäistä kertaa Suomi pystyi laittamaan punakoneelle todella kampoihin. Kahden erän jälkeen peli oli tasan 0–0. Koulupäivä loppui, emmekä voineet jäädä tuohon tilaan enää ottelua katsomaan. Niinpä hyppäsin pyörän selkään ja poljin niska limassa kotiin tuon viiden kilometrin matkan. Kotiin saavuttuani oli punakone jo johdossa. Suomi hävisi lopulta vain 2–1. Yleensä Suomi repsahti viimeistään kolmannen erän puolivälin jälkeen selvästi.” Kaarlo Rieppo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut