Jalosen mukaan Leijonien pitää oppia tappiosta – joukkueeseen tuleville puolustajille ylistystä: ”Voisi sanoa, että kaksi Suomen parasta puolustajaa”

Jalonen sanoi Leijonien olleen tehottomia Ruotsi-tappiossa.

Jukka Jalosen Leijonat kärsi tappion.

19.5. 6:30

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen arvioi joukkueensa olleen hieman hermostunut Ruotsi-pelin alussa. Avauserässä Leijonilla takkusi esimerkiksi syötönlaatu, ja Ruotsi johti peliä ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä Suomi nousi johtoon Mikko Lehtosen ja Sami Vatasen maaleilla, mutta kolmannessa Ruotsi tasoitti ja vei pelin voittomaalikilpailussa.

Tappio oli Leijonille ensimmäinen tämän vuoden arvoturnauksissa. Aiemmat kolme peliä Leijonat voitti, samoin kaikki pelinsä Pekingin olympialaisissa.

"Toinen erä oli hyvä, ja olihan meillä paikkoja tehdä enemmän kuin kaksi maalia. Vähän tehottomia oltiin. Tiukka peli, ei siinä se kummempaa”, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

Leijonat teki Yhdysvaltoja vastaan kolme maalia toisessa erässä ja Ruotsiakin vastaan kaksi. Vielä viimeisen Euro Hockey Tourin ensimmäisissä peleissä toiset erät olivat Leijonille vaikeita.

”Toisen erän peli on ollut nyt hyvää, ja ollut jo pidempäänkin hyvää. Siinä oli joku sellainen pätkä, jolloin se ei toiminut. Ei ole ollut moittimista täällä.”

Kun Ruotsi vei lisäpisteen, lohkovoitto ei ole Leijonien omissa käsissä. Liiaksi Jalonen ei halua jäädä peliä murehtimaan.

”Tappiosta pitää oppia. Katsotaan vähän mitä teimme ja mitä pitää parantaa, ja mennään eteenpäin. Liikaa ei pidä jäädä yhteen otteluun. Tämä oli kuitenkin peli, joka olisi voitu yhtä hyvin voittaakin.”

Leijonien kisajoukkue on nyt täynnä, kun keskiviikkona ilmoitettiin Dallasin puolustajan Esa Lindellin liittymisestä joukkueeseen. Puolustajista yksi jää jatkossa kokoonpanon ulkopuolelle, kun mukana on yhdeksän pakkia. Aiemmin Dallasista mukaan liittyi Miro Heiskanen.

Jalonen sanoi, että huipputason puolustajien liittyminen vaikuttaa joukkueeseen ainoastaan positiivisesti. Lindell haluttiin mukaan, vaikka pakkeja on nyt totuttua enemmän.

”Heiskanen ja Lindell on sellainen parivaljakko, että voisi sanoa, että kaksi Suomen parasta puolustajaa. Olisi ollut aika tyhmää jättää se mahdollisuus käyttämättä tässä tilanteessa.”

Jalosen mukaan kaksikko voi olla mukana jo perjantaina, mutta asiassa kuullaan myös puolustajien omia näkemyksiä, kunhan he torstaina saapuvat.

Siihen Jalonen ei ottanut kantaa, kenen puolustajan kohtaloksi tulee väistyä katsomon puolelle. Sitä on jo mietitty kumpaan ylivoimaan Heiskanen saa paikan, mutta sitäkään Jalonen ei paljastanut.

”Kyllä me sitä vähän on mietitty. En sitä vielä tässä medialle paljasta, koska ei ole kerrottu pelaajille”, Jalonen sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut