Rosseli Olsen johti tehoillaan Norjan MM-voittoon kisayllättäjä Itävallasta

Yllättäjä Itavalta aloitti hyvin, mutta taipui pelin edetessä.

Mats Rosseli Olsen takaksi Norjalle keskiviikkona voiton Itävallasta.

18.5. 20:02

Aamulehti, STT

Norja otti toisen voittonsa jääkiekon MM-kisoissa, kun se kukisti keskiviikkona Tampereella B-alkulohkossa Itävallan 5–3. Voitollaan Norja nousi lohkossa Kari Jalosen valmentaman Tšekin ohi neljänneksi, kiinni pudotuspelipaikkaan.

Itävalta kiilasi Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan takia MM-kisoista hyllytettyjen Venäjän ja Valko-Venäjän ohi A-sarjan turnaukseen. Tiistaina Tšekin voittomaalikisassa yllättänyt Itävalta aloitti Norjaakin vastaan riemukkaasti, kun Dominique Heinrich teki seitsemännellä minuutilla ylivoimalla 1–0.

Norjan Mats Rosseli Olsen kuittasi alivoimalla 1–1-tasoituksen. Ruotsalaisessa Frölundassa pelaava Rosseli Olsen oli ottelun hahmo tehtyään kaksi maalia ja syötettyään yhden.

Kisaisäntä Suomi kohtaa Itävallan lauantaina. Norjan Suomi voitti avauksessa 5–0.

Helsingissä keskiviikon ensimmäisessä pelissä Ranska nappasi turnauksen toisen voittonsa. Ranska voitti Italian jatkoajalla 2–1. KalPaa edustava puolustaja Hugo Gallet ratkaisi pelin jatkoajalla ajassa 61.04.

Italia siirtyi ottelussa johtoon, mutta Ranska nousi tasoihin, kun kolmatta erää oli jäljellä enää minuutti ja kuusi sekuntia. Kokenut Sacha Treille teki tärkeän tasoituksen.

Ranska on nyt viidessä pisteessä neljän pelin jälkeen. Italialle piste oli MM-kisojen ensimmäinen tämän vuoden turnauksessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut