Ville Koistinen kertoo, miten MM-kisat olivat käännekohta hänen urallaan – Entinen Leijonien puolustaja Aamulehden videohaastattelussa

Entinen Ilveksen ja Leijonien puolustaja Ville Koistinen vieraili Aamulehden MM-kiekkolivessä keskiviikkona. Koistinen kertoi muun muassa siitä, millainen hänen ensimmäinen Leijona-turnauksensa oli.

18.5. 18:59

Aamulehti

Entinen Ilveksen ja Leijonien puolustaja Ville Koistinen vieraili Aamulehden MM-kiekkolivessä ennen Suomen ja Ruotsin kohtaamista keskiviikkona 18. toukokuuta.

Koistinen keskusteli lähetyksessä muun muassa siitä, millainen kokemus jääkiekon MM-kisat ovat pelaajan näkökulmasta.

”Tunnelma on semmoinen ainutlaatuinen, mitä ei seurajoukkueen toiminnan ympärillä ole”, Koistinen kertoi Aamulehden haastattelussa.

Onnistumiset MM-jäillä voivat vaikuttaa myös pelaajien seurajoukkueuraan. Koistinen debytoi Leijonissa vuoden 2007 MM-kisojen välieräottelussa Moskovassa, jolloin vastassa oli isäntämaa Venäjä. Tarinan ottelusta ja sitä, miten kutsu Leijoniin kävi, näet ja kuulet videolta.

Koistisen mukaan kyseiset kisat olivat hänen uralleen käännekohta. Ennen kisoja Koistinen oli pelannut kauden Yhdysvaltojen AHL:ssä Milwaukeen joukkueessa. Edessä oli siirto vanhalle mantereelle, kunnes puhelin alkoi soida.

"Olin ilmoittanut, että lähden Eurooppaan takaisin, en farmiliigaa hirveän mielelläni halunnut pelata. Olin jo sopinut Sveitsin siirrosta, kunnes Pohjois-Amerikan agenttini soitti aika kuumana, että nyt kaksi päivää hänelle aikaa, et nyt tee yhtään mitään tyhmää ratkaisua.”

Agentti sai neuvoteltua Koistiselle sopimuksen NHL:ään Nashville Predatorsiin.

”Sain kolmella kaudella pelata NHL:ää. Se oli tietynlainen käännekohta kyllä, että sinne pääsin.”

Haastattelu esitettiin Aamulehden suorassa MM-kiekkolähetyksessä keskiviikkona 18. toukokuuta. Aamulehti välittää Leijonien jokaisena pelipäivänä suoran lähetyksen kisa-alueelta.

Lue lisää: Tätä et näe MM-kiekkohuumasta muualta: Aamulehti välittää jokaisena Leijonien pelipäivänä tuntien suoran lähetyksen kisahulinan keskeltä, katso tästä aikataulu ja mitä on luvassa

Lue lisää: Aamulehden keskiviikon MM-studio valmisti kiekkoväen ikiklassikkoon – Ruotsi-peliä ennakoimassa NHL-selostaja ja entinen Leijonien-puolustaja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut