Leijonien Jalonen, Vatanen ja Olkinuora kommentoivat USA-peliä Aamulehden videohaastattelussa: ”Tunteet on pinnassa näissä peleissä”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, puolustaja Sami Vatanen ja maalivahti Jussi Olkinuora kertoivat Aamulehdelle ajatuksiaan maanantain ottelun jälkeen. Suomi voitti ottelussa Yhdysvallat 4–1.

17.5. 0:00

Aamulehti

Suomen jääkiekkomaajoukkue jatkoi puhtaalla pelillä jääkiekon MM-kisoissa, kun joukkue voitti Yhdysvallat luvuin 4–1 maanantaina 16. toukokuuta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, puolustaja Sami Vatanen ja maalivahti Jussi Olkinuora kertoivat Aamulehdelle ajatuksiaan maanantai-illan tapahtumarikkaan ottelun jälkeen.

Valmentaja Jalonen kertoo olevansa tyytyväinen joukkueensa esityksiin tähän mennessä. ”Enempää ei voi kolmesta pelistä pisteitä saada. Olemme pelanneet hyvää jääkiekkoa”, Jalonen kertoo Aamulehdelle.

Keskiviikkona Leijonilla on edessä kisojen tähän mennessä kovin haaste, kun vastaan asettuu Ruotsi. Jalosen mukaan aiemmat kolme ottelua ovat valmistaneet joukkuetta tulevaan koitokseen.

”Tänäänkin muutamia asioita tuossa vielä oli semmoisia, mitä voimme korjata. Mutta näinhän se menee. Askel kerrallaan ja peli kerrallaan mennään eteenpäin ja pyritään koko ajan joukkuetta kehittämään.”

Jussi Olkinuora

Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora oli jälleen lähellä nolla-peliä, mutta Yhdysvallat onnistui maalin teossa viimeisessä erässä. Tärkeintä Olkinuoralle on kuitenkin voitto.

”En lähde valehtelemaan, kyllä se lähellä oli, mutta hienon maalin he [Yhdysvallat] teki, onneksi peli ei kaatunut siihen. Tärkeintä oli totta kai, että voitettiin ja saatiin hyvä maku pelistä.”

Sami Vatanen

Yhdysvaltojen joukkue pelasin maanantain ottelussa erittäin kovaa. Ottelussa tuomittiin myös paljon jäähyjä. NHL-konkari Vatanen kertoo, että kisoissa kuuluukin pelata kovaa.

”Se kuuluu jääkiekkoon, pientä nahistelua. Tunteet on pinnassa näissä peleissä. Huomaa, että kaikki välittävät joukkueesta ja tulee pieniä torikokouksia. Ei muuta kuin YV:llä sitten rokottamaan.”

Lue lisää: Leijonissa pelaa väkivahva vääntäjä, jonka on tarinoitu olevan puoliksi puskutraktori – Mikael Seppälä kertoo, miten hän sai USA:n pelaajat raivon partaalle: ”Yllätti, että se noin pahasti repsahti”

Lue lisää: Synkkä paluu entiseen: USA keskittyi lähinnä sikailuun – Suomi piti päänsä kylmänä ja rokotti kolme kertaa ylivoimalla

Lue lisää: Leijonien NHL-vahvistus tiesi, mitä odottaa – Selvä arvio USA:n jäähymäärästä: ”Ei ollut yllätys”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut