USA:n pelaaja sortui törkytemppuun Leijonia vastaan – Austin Watsonin, 30, historiassa on ruma tapaus

Austin Watson sai vuonna 2018 pitkän pelikiellon kotiväkivallan vuoksi.

Suomi ja Yhdysvallat pelaavat kovaa kamppailua. Kuvan tilanne ei liity Watsonin ulosajoon.

16.5. 21:55

Yhdysvaltojen Austin Watson ajettiin suihkuun ruman taklauksen jälkeen jääkiekon MM-ottelussa Suomea vastaan Tampereella. Watson, 30, taklasi Teemu Hartikasta kyynärpäällään kasvoihin laidan lähellä. Hartikainen jäi pitelemään leukaperiään mutta kykeni jatkamaan.

Tuomarit tarkistivat tilanteen videolta ja näyttivät joukkueensa varakapteenille Watsonille ovia, vaikka hampaaton 193-senttinen jenkki yrittikin protestoida ja ilmeillä Leijonien vaihtopenkille.

Ottelua MTV3-kanavalla selostava Antero Mertaranta kävi tilanteesta tuttuun tapaan kuumana.

”Nyt alkavat vitsit olla vähissä. Hartikainen saa kasvoihinsa kovan iskun”, Mertaranta sanoi.

”Aivan törkeästi Watson vetää kyynärpäällään. Periaatteessa ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin heittää kaveri pellolle. Kyynärpää oikein nousee Hartikaisen leukaan! Ei tämä peli kaipaa tällaisia temppuja yhtään enempää, ettei kavereita joudu lasarettiin isompaa määrää.”

Yleisö reagoi voimakkaasti, kun taklaus näytettiin uudelleen Nokia-areenan jumbotronilta. Vastaavasti tamperelaisyleisö puhkesi riemuun, kun Watson lähti isoista ovista, ja Yhdysvallat joutui viiden minuutin alivoimalle.

”Austin Watsonille sanotaan ”Morooo!”, kun Tampereella ollaan. Homma loppuu hänen osaltaan siihen”, Mertaranta löylytti.

Watson ei ole ensimmäistä kertaa valokeilassa. Vuonna 2018 hän sai NHL:ltä 27 ottelun pelirangaistuksen kaukalon ulkopuolisen käytöksen vuoksi. NHL tiedotti Watsonin ”ottaneen fyysisesti yhteen” puolisonsa kanssa. Hän sai tyttöystävänsä pahoinpitelystä myös ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tuohon aikaan Watson oli Nashvillen pelaaja. Tällä kaudella hän pelasi Ottawassa 67 ottelua, teki 16 tehopistettä ja keräsi 91 jäähyminuuttia.

Suomen kosto oli makea. Leijonat teki kaksi minuuttia ylivoimansa aikana. Tyylikkäistä osumista vastasivat Valtteri Filppula ja Sakari Manninen.

Ennen Hartikaisen täräystä Leijonilla oli huolta Mikko Lehtosesta, joka jäi puhtaan yhdysvaltalaistaklauksen jälkeen jään pintaan. Lehtonen pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut