Sami Sandell kertoo NHL-seuralle, ketä kannattaa pitää silmällä – pelaajatarkkailija Aamulehden videohaastattelussa

Entinen Ilves-kapteeni Sami Sandell vieraili Aamulehden MM-kiekkolivessä maanantaina 16. toukokuuta puhumassa pelaajatarkkailijan työstä.

16.5. 21:07

Aamulehti

Entinen ammattilaisjääkiekkoilija ja Ilves-kapteeni, Nokialta kotoisin oleva Sami Sandell halusi pelaajauran päättymisenkin jälkeen työskennellä lajin parissa.

Työnantajaksi valikoitui NHL-seura Philadelphia Flyers ja tehtäväksi pelaajatarkkailija. Työnkuvaan kuuluu nuorten lupausten tarkkailu ja heistä raportoiminen NHL-seuralle. Tarkkailijoiden raportit vaikuttavat siihen, kiinnostuvatko joukkueet pelaajista ja kannattaako lupauksiin käyttää varausvuoro.

Lue lisää: Sami Sandellin ura on ohi – entinen Ilves-kapteeni löysi uusia töitä: ”Opittavaa riittää”

Sandell vieraili maanantaina Aamulehden MM-kiekkolivessä keskustelemassa muun muassa pelaajatarkkailijan työstä ja siitä, miten paljon MM-kisat NHL-seuroja kiinnostavat.

Tärkeitä turnauksia

Tarkkailijan työ on hyvin tapauskohtaista. Sandell listaa kuitenkin muutamia perusasioita, joista hyvän pelaajan voi tunnistaa.

"Luistelu, koko aina vähän vaikuttaa, ymmärrätkö peliä, on noita 5–6 semmoista asiaa, mutta eivät ne kaikki voi olla huippuja. Jos ne ovat kaikki huippuja, olet Connor McDavidin tasoinen pelaaja, ja niitä ei nyt kuitenkaan 50 joka maassa ole."

Sandellin mukaan NHL-seurat seuraavat MM-kisoja tarkasti. Kisoissa on paikalla paljon tarkkailijoita, jotka pitävät silmällä jo meritoituneita pelaajia. Tämän vuoden kisat ovat Sandellin mukaan poikkeukselliset, sillä mukana on myös nuoria lupauksia.

"Nyt on sinänsä poikkeus, että täällä on aika hyviä nuoria tänä vuonna turnauksessa. Nämä ovat tärkeitä turnauksia."

Haastattelu esitettiin Aamulehden suorassa MM-kiekkolähetyksessä maanantaina16. toukokuuta. Aamulehti välittää Leijonien jokaisena pelipäivänä suoran lähetyksen kisa-alueelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut