Leijonissa onnistunut Toni Rajala Aamulehdelle: ajatus paluusta Ilvekseen kutkuttelee – katso videohaastattelu tästä

Parkanolaislähtöinen, Sveitsin pääsarjan EHC Bielissä pelaava hyökkääjä teki MM-kisojen avausmaalinsa Norjaa vastaan perjantaina 13. toukokuuta.

16.5. 17:32

Aamulehti

Jääkiekon MM-kisat ovat vasta alussa, mutta Suomen joukkue on jo näyttänyt osaamistaan, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa Leijonat voitti Norjan (5–0) ja Latvian (2–1). Maanantaina vastaan asettuu Yhdysvallat.

Parkanosta kotoisin oleva ja Ilveksessä kiekko-oppia saanut hyökkääjä Toni Rajala on yksi Leijonien ensimmäisten ottelujen onnistujista. Rajala teki kisojen avausmaalinsa perjantain ottelussa Norjaa vastaan. Kokonaissaldona hyökkääjällä on kahdesta ensimmäisestä ottelusta yhteensä kolme tehopistettä.

Aamulehti jututti Rajalaa MM-kisojen alkua edeltäneellä viikolla ennen EHT-turnauksen Sveitsi-ottelua. Rajalan ura vei miehen ulkomaille jo nuorena, kun hän siirtyi 18-vuotiaana Kanadan WHL:ään. Viimeiset kuusi kautta Rajala on pelannut Sveitsin pääsarjan EHC Bielissä. Rajala kertoo, että vuodet ulkomailla ovat olleet antoisia.

”Kyllähän ne paljon ovat opettaneet. Kokemuksia ja paljon uusia kavereita ja hienoja reissuja ollut. En äkkiä vaihtaisi mitään niistä pois."

Liiga kiinnostaa

Rajalan nykyinen sopimus Sveitsissä jatkuu vuoden 2024 kevääseen. Viimeksi Rajala pelasi Suomessa kaudella 2011–12, jolloin hän edusti Ilvestä 51 ottelussa.

Rajala kertoo viihtyvänsä nykyisessä kotimaassaan hyvin, mutta paluu Suomen liigakentille ja Tampereelle kiinnostaa. Erityisesti keltainen ja vihreä puhuttelevat.

”Kyllä täytyy myöntää, että kyllä kutkuttelee. Tekisi mieli Ilveksessä vielä pelata. Nuori poikahan minä vielä olen, 31 vasta taulussa. Pari vuotta on vielä Sveitsiä, sitten katsotaan mikä tilanne on, että onko aika palata kotiin ja riittääkö taidot vielä Ilveksen pukukoppiin. Mutta eiköhän se Ilves ole, ei Tappara”, Raitala sanoo Aamulehden haastattelussa.

Haastattelu esitettiin Aamulehden suorassa MM-kiekkolähetyksessä lauantaina 14. toukokuuta. Aamulehti välittää Leijonien jokaisena pelipäivänä suoran lähetyksen kisa-alueelta.

Lue lisää: Tätä et näe MM-kiekkohuumasta muualta: Aamulehti välittää jokaisena Leijonien pelipäivänä tuntien suoran lähetyksen kisahulinan keskeltä, katso tästä aikataulu ja mitä on luvassa

Oikaisu 16.5.2022 kello 17.45: Toni Rajala teki kisojen avausmaalinsa Norjaa vastaan perjantaina 13.5. Aiemmin jutussa luki virheellisesti, että hän teki avausmaalinsa Latviaa vastaan 14.5.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut