Leijonat saa supertähden NHL:stä: Miro Heiskanen kisoihin

Miro Heiskanen saapuu Tampereelle torstaina.

Miro Heiskanen liittyy MM-Leijoniin.

16.5. 12:09

Aamulehti

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen liittyy Leijonien mukaan Starsin pudottua NHL:n pudotuspeleistä.

"Heiskanen on meille maailmanluokan vahvistus, todella hienoa saada hänet mukaan”, Leijonien GM Jere Lehtinen iloitsi maajoukkueen tiedotteessa.

Heiskanen, 22, on Suomen ykköspuolustaja tällä hetkellä ja koko NHL-sarjassa yksi parhaista pelipaikallaan. Hänet tunnetaan erityisesti loistavasta luistelusta, kiekollisista taidoista ja pelirohkeudesta.

Tällä kaudella Heiskanen pelasi runkosarjassa 70 ottelua ja keräsi niissä pisteet 5+31=36. Yhteensä Heiskanen on pelannut 275 NHL:n runkosarjaottelua pistein 33+98=131. Vuonna 2020 Dallas ylsi Stanley Cupin finaaleihin, mutta hävisi ne Tampa Baylle.

Heiskanen teki viime kesänä peräti kahdeksan vuoden ja yli 67 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Dallasin kanssa.

Suomi kohtaa maanantai-iltana Yhdysvallat ja keskiviikkona Ruotsin. Noissa otteluissa Heiskasta ei vielä nähdä, sillä hän saapuu Tampereelle torstaina. Leijonat kohtaa perjantaina kello 16.20 Britannian.

Suomi on voittanut MM-kilpailuissa kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta ennen Heiskasen tuloa kokoonpanossa on vain seitsemän puolustajaa. Viikonloppuna Suomi odottaa pääsevänsä pelaamaan tuttuun tapaan neljällä pakkiparilla.

Heiskanen on edustanut Leijonia olympialaisissa sekä MM-kisoissa vuonna 2018. Sen jälkeen hän siirtyi NHL-seura Dallas Starsiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut