Kommentti: NHL:stä vapautui nippu huippupelaajia – Jukka Jalosella mahdollisuus huimaan yllätys­vetoon

Dallas Starsin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kun Calgary Flames voitti ratkaisevan seitsemännen ottelun. Dallasissa pelaa kolme puolustajaa, joista jokainen olisi selkeä vahvistus kotikisoissa pelaaville Leijonille.

Miro Heiskanen oli loistovahvistus Leijonille MM-kisoihin, kun kausi NHL:ssä päättyi pettymykseen.

16.5. 10:18 | Päivitetty 16.5. 11:10

Tunnelma Leijonien vapaiden pelipaikkojen ympärillä sähköistyi varhain maanantaiaamuna.

Calgary Flames pudotti Dallas Starsin pudotuspeleistä, joten kolmen puolustajan ja kahden hyökkääjän kausi taalaliigassa on ohi.

Juuri Dallas on ollut keskustelujen ytimessä, kun Leijonissa vapaana olevien paikkojen kohtaloa on mietitty. Puolustajat Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Jani Hakanpää sekä hyökkääjä Roope Hintz olisivat kaikki selkeitä vahvistuksia Leijonille.

Joel Kivirantakin oli vuoden 2019 MM-joukkueessa napattuaan paikan pitkän leirityksen kautta. Kiviranta on profiililtaan kuitenkin alempien ketjujen pelaaja, joten häntä tuskin Tampereella nähdään enää kesken kisojen tuotuna.

Lue lisää: Leijonat saa supertähden NHL:stä: Miro Heiskanen kisoihin

Päätöspelin perusteella Leijonien valinnanvara Dallasista näyttää rajoittuvan puolustajiin. Roope Hintz ei pystynyt pelaamaan Calgaryn ja Dallasin sarjan seitsemättä peliä.

Olisi suuren luokan ihme, jos Hintz sen jälkeen saisi seuraltaan luvan tulla Tampereelle pelaamaan.

Heiskanen ja Lindell ovat Suomen ehdotonta puolustajaeliittiä. Jos NHL olisi päästänyt pelaajansa olympialaisiin, kaksikko olisi ollut joukkueessa ilman ainuttakaan kritiikin sanaa.

Vuoden 2019 maailmanmestari Hakanpääkin olisi luultavasti mahtunut joukkueeseen. Kaikilla kolmella sopimus jatkuu vielä useamman kauden.

Perinteisellä ajattelulla tilaa on vain toiselle, sillä tapana on mennä kisat läpi kahdeksalla puolustajalla ja 14 hyökkääjällä.

Tällöin mukaan mahtuu vain yksi pakki. Etusijalla on Heiskanen, jonka luisteluvoima ja hyökkäysten tukemisen taito toisi Leijonien peliin kerralla yhden ulottuvuuden lisää.

Olisiko päävalmentaja Jukka Jalonen valmis tinkimään kahdeksan pakin periaatteesta, jos sekä Heiskanen että Lindell ovat saatavilla?

Vaikka Lindell jää Heiskasen taakse valintaa tehdessä, hän olisi joukkueen toiseksi paras puolustaja selkeällä erolla seuraaviin.

Tällaisessa kuviossa riskinä olisi kahden hyökkääjän loukkaantuminen kisojen aikana. Silloin ketjut jäisivät vajaiksi tai puolustaja pitäisi siirtää hyökkääjän tontille, kun mukana olisi vain yksi ylimääräinen hyökkääjä.

Dallas-trion lisäksi kausi on ohi myös Los Angelesin Olli Määtältä. Määttä pelasi viime vuonna hienot kisat Jalosen luottopakkina, mutta sopimus on tänä vuonna katkolla, mikä pienentää hänen kisamatkansa todennäköisyyttä.

Hyökkääjistä Kivirannan ohella kausi NHL:ssä on ohi Pittsburghin Kasperi Kapaselta, kun New York Rangers oli vahvempi ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

Kapasenkin sopimus tosin päättyy tähän kauteen ja hän on rajoitettu vapaa agentti.

Kapasen loppukausi oli hankala, mutta ainakaan yhteisistä kokemuksista hänenkään matkansa ei Jalosen ryhmään jää kiinni.

Kapanen kiepsautti Nuorille Leijonille voittomaalin vuoden 2016 alkumetreillä alle 20-vuotiaiden kotikisojen finaalissa. Penkin takana valmentamassa oli silloinkin Jukka Jalonen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut