Selkävaiva haittasi yhä Miia Sillmania – Aleksi Jaakkola kertoi tuoreimmasta vammastaan: ”Kahdeksaan viikkoon ei saanut lautasta painavampaa nostaa”

Aleksi Jaakkola lisäsi yhden pyörähdyksen heittoonsa.

Aleksi Jaakkola on ennättänyt kärsiä monista vammoista.

15.5. 20:31

Aamulehti

Seitsenottelija Miia Sillman koki talvisen selkävaivan näkyneen yhä urheilemisessaan, mutta viikonloppuna heltisi silti kolmas sija kansainvälisessä moniottelussa Puolassa. Sillman kokosi Bydgoszczissa kauden kotimaiset kärkipisteet 5  887.

"En ole koskaan ennen otellut näin varhain keväällä. Siihen nähden tuo oli hyvä tulos”, Sillman kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Sunnuntaina Sillman otti kaksi lajivoittoa: pituudesta kauden kotimaisella kärkituloksella 624 ja keihäänheitosta tuloksella 43,06. Hän juoksi myös ennätyksensä 2.20,45 päätöslajissa 800 metrillä.

Talvella Tampereen Pyrinnön ottelija joutui pitämään pitkän juoksutauon selkävaivan takia. Se verotti vielä tasoa.

"Keihäässä näkyi heittämättömyys ja samoin korkeudessa se, että jouduin olemaan niin kauan hyppäämättä”, Sillman sanoi.

Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola kiskaisi voittoon Tour de Hammer -kiertueen avauskilpailussa Kankaanpäässä. Jaakkola heitti 72,90 ja kukisti Henri Liipolan kolmella sentillä. Myös Tuomas Seppänen (72,19) ja Aaron Kangas (72,04) ylittivät 72 metriä.

”Pieni ramppikuume oli, kun heitin ensimmäisen kilpailun neljällä pyörähdyksellä. Mutta mitä edemmäksi kisa eteni, sitä enemmän opin rytmistä”, Jaakkola sanoi tiedotteessa.

Jaakkola, 24, lisäsi yhden pyörähdyksen, kun polvivaivat helpottivat. Lupaava heittäjä on ennättänyt kärsiä useista vammoista.

”Neljällä pyörähdyksellä tulee päkiälähtö ja paine polvelle. Nyt polvi on sen verran hyvässä kunnossa, että se kestää sen”, Jaakkola totesi.

Jaakkola kertoi, että ilman ongelmia ei päättynyt talvikaan sujunut. Hauiksesta irtosi jänne moukarinheiton loppuvedossa helmikuussa.

”Se ei katkennut vaan irtosi. Moni oli heti sitä mieltä, että se leikataan. Mutta ortopedi Marko Wahlman katsoi, ettei tarvitse, koska minulla ei tule sillä lailla kiertoliikettä kuin vaikkapa painijoilla. Kahdeksaan viikkoon ei saanut lautasta painavampaa nostaa”, Jaakkola kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut