Yhdysvalloilla vaikea peli ennen Leijonien kohtaamista – Itävalta taipui vasta jatkoajalla

Ranska kukisti vaivoin Kazakstanin. Näin pelattiin sunnuntain neljässä ensimmäisessä pelissä.

Luke Hughes iski Yhdysvaltojen 3–2-voittomaalin Itävallan verkkoon jatkoajalla.

15.5. 20:16

Jääkiekon MM-kisoissa valmisteltiin kisojen ensimmäistä yllätystä, kun Itävalta johti Yhdysvaltoja vielä reilut 11 minuuttia ennen päätössummeria.

Adam Gaudette kuitenkin nosti jenkit tasoihin, ja jatkoajalla Luke Hughes maalasi Yhdysvalloille 3–2-voiton. Yhdysvallat kohtaa seuraavassa ottelussaan Suomen maanantaina Tampereella.

Itävalta pääsi turnaukseen Ranskan tavoin mukaan siksi, että Venäjän ja Valko-Venäjän osanotto estettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Avauspelissään lauantaina Itävalta laittoi Ruotsin tiukille häviten vain 1–3, ja Yhdysvaltoja vastaan se karkasi 2–0-johtoon Benjamin Nissnerin ja Paul Huberin maaleilla sekä maalivahti David Kickertin loistotorjunnoilla.

Yhdysvallat sai kuitenkin tärkeän 1–2-kavennuksen vain 17 sekuntia Huberin maalin jälkeen, kun Kieffer Bellows osui. Gaudetten rannelaukaus ajassa 48.43 toi amerikkalaiset tasoihin, ja vaikka Itävallalla oli vielä paikkansa shokkivoittoon, jatkoajalla Hughes sitten toi suosikille odotetun voiton.

Piste kuitenkin karkasi, ja Yhdysvallat lähtee maanantain Leijonat-kohtaamiseen pisteen vastustajaansa perässä.

Helsingin lohkossa pelattiin alkuillasta Ranskan ja Kazakstanin kohtaaminen.

Lauantaina Tanskalle peräti 1–9 hävinnyt Kazakstan johti aina 33. minuutille, mutta Columbuksessa NHL-kiekkoa pelaava Alexandre Texier tasoitti ja Florian Chakiachvili viimeisteli Ranskalle 2–1-johdon 25 sekuntia ennen toisen erän päättymistä.

Enempää maaleja ei nähty, ja näin Ranska otti putoamistaiston kannalta erittäin tärkeän voiton.

Norja ja Kanada voittoihin

Kolmas pelipäivä toi avauspisteet Suomen lohkossa pelaaville Norjalle ja Britannialle. Tampereen areenassa reilun 4  600 katsojan edessä pelattu kohtaaminen tarjosi komean nousun ja loppuhuipennuksen rangaistuslaukauksilla, Norjan voittaessa lopulta voittolaukauskisan jälkeen 4–3.

Lue lisää: Brittifanien intohimo muutti Nokia-areenan jalkapallokatsomoksi – englantilaiskannattaja seuraa Tampereella kaikki joukkueensa pelit

Norja oli matkalla selkeään voittoon, kun kapteeni Mathis Olimb iski toisessa erässä 2–0 ja 3–0. Kolmannessakin erässä Norja piti peliä hallussaan, kunnes 53. peliminuutilla vuonomaan ote romahti. Robert Dowd laukoi 1–3, Brett Perlini 38 sekuntia myöhemmin 2–3 ja ajassa 56.09 Mark Richardson 3–3.

Jatkoaika ei tuonut maaleja, ja voittolaukauskisassa Norjan Mathias Trettenes osui ja britti Scott Conway tasoitti. Kisan ratkaisu tuli heti Conwayn jälkeen, kun Rauman Lukon norjalaishyökkääjä Michael Haga veivasi kiekon brittivahti Ben Bownsin taakse.

Suomelle avausottelussa hävinneelle Norjalle kirjattiin näin kaksi pistettä, kisat Tšekki-tappiolla avanneelle Britannialle tuli yksi kenties hyvinkin tärkeäksi jatkossa osoittautuva piste.

Helsingin lohkossa sunnuntai avattiin ottelulla Italia–Kanada. Toistaiseksi yllätyksittä edenneisiin kisoihin tuli pientä värinää, kun Montrealista kotoisin oleva Phil Pietroniro iski Italian avauserässä johtoon. Toinenkin italialaismaali oli lähellä, mutta Kanada kuittasi kuitenkin tasoituksen vielä ennen avauserän päättymistä Travis Sanheimin maalilla.

Toisessa erässä Kanada sitten karkasi Josh Andersonin, Nicolas Royn ja Kent Johnsonin maaleilla. Päätöserässä maalasivat 6–1-voitossa vielä Dysin Mayo ja Noah Gregor, ja Kanada jatkaa puhtaalla pelillä kahden kierroksen jälkeen.

Kanada voitti avauspelissään Saksan 5–3. Lauantaina Sveitsille hävinnyt Italia on nollilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut