Jukka Jalonen vastasi Raimo Summasen kommentteihin Mikael Granlundista: ”Siinä mielessä en hänen terveydestään huolissani olisi”

Jukka Jalonen kehui Latviaa kovasta vastuksesta ja kehui Mikael Granlundin maailmanluokan ratkaisukykyä ylivoimalla.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen (toinen takaa oikealta) muistutti, että Latvia-voitto oli Leijonille merkityksellinen.

15.5. 0:02

Joku olisi voinut luulla, että Jukka Jalosella olisi ollut paljon sanottavaa Suomen pelin kehityskohteista tiukan Latviasta tulleen 2–1-voiton jälkeen.

”Ei yllättänyt yhtään, että tuli kova peli. Latvian kanssa on ollut viime aikoina aina tiukkaa. Vuosi sitten MM-kisoissa voitimme jatkoajalla, olympiakisoissa ottelu ratkesi ihan lopussa.”

”Nyt heillä oli vielä vahvistunut joukkue, kun oli mukana NHL-vahvistuksia laadukkaiden KHL:n ja Sveitsin liigassa pelaavien lisäksi.”

Latvian hyvin toiminut keskialueen 1–3–1-puolustusmuoto ei yllättänyt.

”Ehkä he iskivät siitä trapista vähän vähemmän päälle kuin joskus, mutta sen läpi ei minkään joukkueen ole helppo mennä. He toteuttivat sitä erinomaisesti”, Jalonen jakoi tunnustusta vastustajalle.

Suomi sai ottelussa kaksi kevyeltä vaikuttanutta jäähyä. Ensimmäisessä Sami Vatasen vastustajan mailan nostamisen tuomarit tulkitsivat koukkaamiseksi. Toisessa vastustaja luisteli Marko Anttilan mailan jalkojensa väliin.

”Ei niitä jaksa enää miettiä. Oli mitä oli”, Jalonen kuittasi.

Sen sijaan Latvian NHL-vahvistuksen Martins Dzierkalsin (Vegas) pelin lopussa saama jäähy oli Jalosen mielestä oikeutettu.

”Sen mitä livenä näin, niin kädet nousivat korkealle.”

Mikael Granlund huudatti Nokia-areenan yleisöä voittomaalillaan.

Mikko Lehtonen (kesk.) ja Jere Sallinen riensivät onnittelemaan kuusnelosta.

Mikael Granlund iski voittomaalin vain 18 sekunnin ylivoimapyörityksen jälkeen.

”Maailmanluokan pelaajan osuma. ’Mikke’ on tasakentällisinkin loistava luomaan tilanteita pienessä tilassa ja tekemään kavereille paikkoja. Voittomaali oli osoitus hänen kyvystään myös ratkaista. Ihan joka jätkä ei siitä paikasta olisi kiekkoa maaliin laittanut”, Jalonen kehui.

Maajoukkueen entinen päävalmentaja ja Ilta-Sanomien asiantuntijana toimiva Raimo Summanen esitti lauantaina ennen Latvia-ottelua huolensa Granlundin pelaamisesta niin nopeasti Pohjois-Amerikasta saavuttuaan.

Summasen mielestä palautumiseen ennen maksimaalista urheilusuoritusta mantereelta toiselle siirtymisen jälkeen pitäisi odotella vuorokausi per aikaerotunti.

”’Ramilla’ on varmasti hyvät perusteet näkemykseensä. Jos kaikkia fysiologisia seikkoja ajateltaisiin, kai pelaamista pitäisi jopa viikon verran odotella”, Jalonen myönsi.

Mutta jatkoi perään maalaisjärkistä ajattelua ääneen:

”Pelaajahan parhaiten omat tuntemuksensa tietää. Aika hyvältä ja terävältä tuo ’Miken’ pelaaminen mielestäni näytti. Siinä mielessä en hänen terveydestään huolissani olisi.”

Moni katsoja ja asiantuntija katsomossa koki, että Suomi ei ollut Latviaa vastaan parhaimmillaan. Muun muassa luisteluun moni toivoi lisää vauhtia.

”En nähnyt pelissämme suuria kehityskohteita. Ehkä tietyissä tilanteissa olisi voinut toimittaa kiekkoa enemmän maalille tai laukoa. Toisaalta ymmärrän hyvin pelaajien ratkaisut.”

”Jos kiekko olisi jäänyt matkalle tai kimmonnut vastustajan polvisuojiin, niistä olisi voinut aueta vaarallisia vastahyökkäyksiä.”

”Kaikki näkivät mitä tapahtui avauserässä ja miten Latvian maali syntyi. Siellä on taitoa hyödyntää sellaiset tilanteet. Maalin lisäksi niillä oli toinenkin vastaava hyökkäys”, Jalonen summasi.

Jalonen huomasi kysymyksistä, etteivät kuulijat osanneet antaa kovin suurta arvoa nihkeälle Latvia-voitolle.

”Tämä oli oikeasti tärkeä ja kova peli. Tässä olisi oikeasti kova paikka, jos tulos olisi ollut erilainen. Tulossa on vielä USA-, Ruotsi- ja Tshekki-pelit. Tappion jälkeen naamanliikkeet ja asetelmat olisivat olleet hyvin erilaiset”, Jalonen huomautti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut